Dupli aršini: Krapoviću organizovani kriminal, DPS-u kao prekršaj

Bivši gradonačelnik Budve i kandidat liste “Mir je naša nacija” za poslanika Dragan Krapović bio je uhapšen po nalogu SDT, jer je, kako tvrde, bio nalogodavac lokalnim službenicima koji su blokadom saobraćajnice u Budvi zloupotrijebili službenu dužnost

17019 pregleda 2 komentar(a)
Rukovoditeljka ODT Podgorica Ljiljana Klikovac, Foto: Boris Pejović
Rukovoditeljka ODT Podgorica Ljiljana Klikovac, Foto: Boris Pejović

Iz podgoričkog i SDT Vijestima nisu objasnili na osnovu čega je procijenjeno da je slučaj snimka I4ns, odnosno mogućeg političkog uticaja na odlučivanje državnih službenika i starješina Ministarstva odbrane, nadležnost osnovnog tužilaštva.

"Po čemu se taj primjer zakonski razlikuje od slučaja Dragana Krapovića u Budvi, koga istražuje SDT zbog uticaja takođe na javne službenike. Da li je težina krivičnog djela u slučaju MO/DPS veća s obzirom da se radi o vojsci, vladajućoj partiji, te da eventualno postojanje krivičnog djela nezakonitog uticaja obuhvata više osoba što je nadležnost SDT,” pitanja su upućena Tužilaštvu.

Nijesu odgovorili ni u vezi navoda da službenik vojne bezbjednosne službe dostavlja podatke DPS.

Bivši gradonačelnik Budve i kandidat liste “Mir je naša nacija” za poslanika Dragan Krapović bio je uhapšen po nalogu SDT, jer je, kako tvrde, bio nalogodavac lokalnim službenicima koji su blokadom saobraćajnice u Budvi zloupotrijebili službenu dužnost.

Poredeći svoj i slučaj MO/DPS, on je rekao da se tužilaštvo ovdje očito rukovodi politikom da se pred izbore “ne talasa”:

"Vjerujem da, iako skandalozan, snimak ‘rada’ DPS aktivistkinje u MO CG nije iznenadio nikoga u Crnoj Gori. Praktično je svima jasno da je svaki segment sistema u službi vođe i partije, pa zašto bi onda bilo drugačije u MO CG, iako bi po Ustavu i prirodi stvari to Ministarstvo moralo biti u potpunosti depolitizovano. Frapantno je da je ovaj veoma zabrinjavajući slučaj u nadležnosti ODT Podgorica, iako je jasno da aktivistkinja DPS-a nezakonito vrši politički pritisak na državne službenike, pripadnike Vojske CG i takođe je jasno da to radi uz saznanje i učešće DPS ministra Boškovića, dakle - veći broj lica i na organizovan način. Smatram da je ovo, par ekselans, slučaj za SDT, ali oni, očigledno, imaju preča posla u vezi sa blokiranjem raskrsnica po Budvi, za šta sam ja optužen od strane SPO Uprave policije CG i SDT-a CG. U mom slučaju, dakle, politički instruisanoj optužbi, stavlja se na teret “stvaranje kriminalne organizacije” i upravo ta kvalifikacija omogućava nadležnost SPO-a i SDT-a, dok ovdje imate za mnogo ozbiljnije djelo na veoma delikatnom mjestu u sistemu nadležnost ODT-a, kao da se radi, praktično, o prekršaju”.

Bonus video: