Šef regionalne kancelarije Hajnrih Bela podržao Crno na bijelo: Želim im dobru sreću na izborima

„Dobro je kada se političke partije na Balkanu priključe evropskim političkim porodicama, da se zajedno bore za klimatsku pravdu, energetsku tranziciju, čist vazduh,održivu mobilnost i urbane politike“, poručio je on

7746 pregleda 6 komentar(a)
Ilse, Foto: URA
Ilse, Foto: URA

Šef kancelarije Fondacije Hajnrih Bel za Balkan, Simon Ilse, podržao je koaliciju Crno na bijelo na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za nedjelju 30. avgust saopšteno je iz ove koalicije.

On je kazao da beogradska kancelarija fondacije Hajnrih Bel, prije svega čestita URI na članstvu u Zelenim Evrope.

„Dobro je kada se političke partije na Balkanu priključe evropskim političkim porodicama, da se zajedno bore za klimatsku pravdu, energetsku tranziciju, čist vazduh,održivu mobilnost i urbane politike“, poručio je on.

Istakao je da je URA validna opcija na ovim izborima, „jer se zalaže za jedinstvo uprkos dubokoj polarizaciji, za vladavinu prava, uprkos rasprostranjenoj korupciji i spajaju borbu za vladavinu prava i borbu za zaštitu životne sredine, kao kroz deklaraciju o zabrani MHE na crnogorskim rijekama i kanjonima“.

„URA takođe donosi novu politiku u Crnoj Gori, jer sluša potrebe građana i civilnog društva, a platforma Crno na bijelo je dokaz toga. Želim im dobru sreću, jer je samo Zelena Crna Gora, evropska Crna Gora“, zaključio je Ilse.

Bonus video: