Radović: Nijedan potez Ministarstva nije zadržao mlade osobe koje žele da napuste Cetinje

Kazala je da je nivo doprinosa Ministartva sporta Prijestonici Crne Gore podjednak doprinosu koji neka opština uloži za sport u neku mjesnu zajednicu.

6004 pregleda 9 komentar(a)
Radović, Foto: Crno na Bijelo
Radović, Foto: Crno na Bijelo

Nijedan potez Ministarstva sporta nije zadržao nijednu mladu osobu koja želi da napusti Cetinje, niti stvorio povoljniji ambijent za one koji su još tu, kazala je danas Jovana Radović, kandidatkinja za poslanicu sa liste “Crno na bijelo” sa Cetinja.

"Koliko je DPS unaprijedio status Prijestonice, najbolje govori današnja tragikomična scena, kada je Podgorica našem gradu donirala - poligon", kazala je Radović.

"Eto, toliko su uništili naše Cetinje, toliko su zadužili i zarobili naše finansije, toliko su nesposobni i zlonamjerni prema našem gradu, da neki drugi grad - bila to Podgorica ili Šavnik, mora da nam poklanja parče asfalta i poligon. Eto, na šta je spala naša slavna Prijestonica i u kakvu propast je "sigurno" vodio DPS", ukazala je Radović.

Kazala je da je nivo doprinosa Ministartva sporta Prijestonici Crne Gore podjednak doprinosu koji neka opština uloži za sport u neku mjesnu zajednicu.

“O sistematskoj brizi mladih za Cetinje najbolje govori sljedeći podatak koji ide u prilog tezi da se Cetinje kao grad pretvara u jedan geronto centar: na Cetinju živi preko 4.500 penzionera, što je za 1000 više od ukupnog broja radnika”, naglasila je Radović.

Ona je kazala da izgradnja fudbalskog stadiona podsjeća na "zidanje Skadra na Bojani", dodajući da je jedno od lažnih obećanja, izgradnja atletskog stadiona u Humcima, "postalo predmet šale na račun cetinjskog DPS-a".

“U svoj neozbiljnosti političke zbilje na Cetinju, žrtve su samo naši sugrađani, naša đeca i cetinjski sport. O stanju sporta na Cetinju suvišno je govoriti: fudbalski klub je na najniže grane u svojoj istoriji došao dok se u njega od svih klubova najviše ulagalo od strane nadležnih, dok je košarka sistemski zapostavljena. O brizi za najmlađe atletičare/ke najbolje govori lažno predizborno obećanje DPS-a o izgradnji stadiona u Humcima namijenjenog njima”, istakla je ona.

Radović naglašava da je koalicija “Crno na bijelo” u sklopu svog izbornog programa ponudila građanima 50 konkretnih mjera koje imaju za cilj ozdravljenje crnogorskog društva.

“U sklopu tih mjera, veliki broj se direktno ili indirektno tiče problema mladih. Zato se nadam da će Cetinjani znati da prepoznaju kvalitet programa i dignitet ljudi koji predstavljaju koaliciju Crno na bijelo”, zaključila je ona.

Bonus video: