Arsić (NP) tvrdi da mu je Leković (DPS) prijetio, načelnik Komunalne policije Tivat negira optužbe

"Mi smo po našem programu za večeras, nakon druženja sa građanima na našem štandu na Pinima, krenuli u šetnju gradom i podjelu propagandnog materijala. Prošavši pored Lekovića ja sam i njemu pružio jedan naš liflet, na što je on veoma nervozno reagovao. Prišao mi je i pred više svjedoka glasno rekao "Arsiću, ti živiš u mom gradu i dobro se pripazi!"", ispričao je večeras "Vijestima" kandidat za odbornika na listi NP, Vladimir Arsić

20193 pregleda 66 reakcija 16 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Tenzije pred završnicu izborne kampanje u Tivtu polako rastu što je potvrdio i večerašnji incident na gradskoj rivi i šetalištu Pine u kojem je načelnik Komunalne policije Opštine Tivat Novak Leković (DPS), navodno prijetio kandidatu za odbornika građanske liste "Narod Pobjeđuje" (NP) Vladimiru Arsiću.

Na Pinama su večeras bili okupljeni aktivisti NP i sa druge strane šetališta, druge građanske izborne liste Bokeški Forum koji su građanima dijelili propagandni materijal i upoznavali ih sa svojim programom za lokalne izbore 30.aprila.

Na terasu obližnjeg hotela "Pine" nakon završene izborne konvencije koju je na igralištu FK "Arsenal" u velikom gradskom parku večeras održao sa pristalicama te partije, došao je lider Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Njega i njegove saradnike među kojima su bili predsjednica OO DPS Tivta i nositeljka izborne liste te partije Jovanka Laličić, gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac te koordinatori ispred centrale DPS za Tivat Goran Jevrić i Predrag Nenezić, dok su se gostili na terasi hotela, obezbjeđivao je veliki broj tjelohranitelja, uniformisane i policije u civilu, kao i Komunalne policije Opštine Tivat, a među kojima je bio i načelnik te opštinske službe Novak Leković.

"Mi smo po našem programu za večeras, nakon druženja sa građanima na našem štandu na Pinima, krenuli u šetnju gradom i podjelu propagandnog materijala. Prošavši pored Lekovića ja sam i njemu pružio jedan naš liflet, na što je on veoma nervozno reagovao. Prišao mi je i pred više svjedoka glasno rekao "Arsiću, ti živiš u mom gradu i dobro se pripazi!"", ispričao je večeras "Vijestima" kandidat za odbornika na listi NP, Vladimir Arsić.

Arsić inače, ne živi u Herceg Novom, već u Tivtu, ali radi kao direktor opštinskog preduzeća "Čistoća" u Herceg Novom, u kojem živi Leković.

Aktuelni načelnik Komunalne policije Novak Leković, sa druge strane, radi u Tivtu ali i dalje prebiva u Herceg Novom gdje je on prethodno dugo godina bio policijski inspektor u tamošnjem Centru bezbjednosti.

Leković je sa te pozicije prije nepune četri godine tokom kampanje za posljednje lokalne izbore u Herceg Novom ušao u sukub sa Demokratama koje su ga optužile da je kao službenik crnogorske policije, "protivpravno uticao na volju birača i izvršavao prljave zadatke po nalogu šefa Izbornog štaba DPS Herceg Novi Petra Ivanovića".

Demokrate čiji je istaknuti funkcioner tada bio i Vladimir Arsić, su u maju 2017. objavile i snimak na kome se vidi rasprava Lekovića sa liderom te partije Aleksom Bečićem i funkcionerima Demokrata Borisom Bogdanovićem i Danilom Šaranovićem.

Leković se tada u jeku kampanje za lokalne izbore u tom gradu, džipom tivatskih tablica, vozio po Herceg Novom.

Na svom vozilu je sa prednje strane i na registarskim tablicama imao oblijepljene postere DPS i Socijaldemokrata, a na zadnjem staklu poster koji, kako je tada saopšteno iz Demokrata, "u vrlo negativan kontekst stavlja funkcionere te partije".

Zbog toga su Demokrate tada protiv Lekovića podnijele krivičnu prijavu za protivpravni uticaj na volju birača, ali ju je Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom odbacilo.

Leković se inače, ranije dovodio u vezu i sa prekomjernom upotrebom policijske sile nad navijačima FK Zabjelo, na utakmici Arsenal-Zabjelo u Tivtu u novembru 2014. godine.

Krajem 2018. on je, prethodno napustivši Upravu policije, doveden i postavljen prvo za v.d. a potom i načelnika Komunalne policije Opštine Tivat u punom mandatu, na preporuku svog kolege iz policije – nekadašnjeg kriminalističkog inspketora OB Tivat Jovice Stojkovića koji je u međuvremenu kao kadar DPS-a, i sam postavljen na mjesto direktora Direkcije za inspekcijske poslove Opštine Tivat.

U tom gradu inače, trenutno je na vlasti koalicija DPS-SD-HGI.

"Leković mi je večeras dva puta glasno ponovio da se "dobro pripazim". Ja sam to doživio kao direktnu prijetnju o čemu sam odmah obavijestio načelnika OB Tivat Dragana Kontića i njegovog saradnika Duška Obradovića a koji su se tu u blizini zatekli, zbog obezbjeđivanja skupa na kojem je bio predsjednik države. Odmah ujutro idem na razgovor i kod načelnika Centra bezbjednosti Herceg Novi Gorana Banićevića jer Lekoviću ovo nije prvi put da se neprimjereno ponaša i prijeti mi", kazao je "Vijestima" Arsić.

Leković: Apsolutna neistina Arsića, nisam mu ni prišao, niti mu se obraćao

Leković je kategorički je negirao Arsićeve tvrdnje ističuči da je on večeras na Pinima bio sa svojim službenicima obavljajući redovne aktivnosti Komunalne policije u smislu konrole poštovanja komunalnog reda i primjene važećih mjera NKT-a, te da nije bio angažovan kao dio obezbjeđenja skupa na kojem su bili Đukanović i funkcioneri tivatskog DPS-a.

"Notorna je neistina da sam imao bilo kakav incident sa Arsićem. Nikakvog razloga nisam imao niti da mu prilazim, niti da mu se obraćam i ja to nijesam uradio. Vidio sam ga da prolazi u društvu još nekoliko odoba koji su nosile majice sa oznakama političke grupacije Narod Pobjeđuje, a i čuo sam ga da u razgovoru pominje mene ili nekog drugog Lekovića, ali nisam na to reagovao, niti sam imao ikakav kontakt sa njime. Tvrdnja da sam mu prijetio je apsolutna neistina", kazao je “Vijestima” načelnik tivatske Komunalne policije.

Leković je dodao da ne isključuje mogućnost da se radi o pokušaju Arsića da ga "politički instrumentalizuje u predizborne svrhe, jer su mene Demokrate i ranije nešto "uzele na zub" u Herceg Novom".

Bonus video: