Kabinet Bulatovića Rakočeviću: Manipulacije imaju granice, a manipulatori rok trajanja

"Jasna poruka građanima Kolašina je – ne povećavamo zarade, nego ih vraćamo na nivo od prije tri mjeseca"

7893 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin nema namjeru da suspenduje Program privremenih mjera za smanjenje negativnih posljedica korona krize, kazali su iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bultovića, odgovarajući odborniku Demokrata Vladanu Rakočeviću.

"Krajnje je vrijeme da se prestane sa takvim manipulacjama jer i manipulacije imaju svoje granice, a manipulatori rok trajanja. Dio programa koji se odnosi na smanjenje zarada funkcionerima, bio je oročen na tri mjeseca i on je kao jedan segment cjelokupnog Programa,ispunjen i realizovan. Lokalni funkcioneri i starješine organa u Opštini Kolašin su među prvima i među rijetkima u Crnoj Gori, pokazali društvenu solidarnost sa građanima u doba pandemije i odrekli se dijela svojih zarada da bi se pomoglo građanima koji su najugroženiji koronavirus krizom. Njima je po tom osnovu usmjereno 8.100 eura", saopštili su iz Bulatovićevog kabineta.

Oni su pitali Rakočevića "koliko je sredstva za pomoć građanima Kolašina izdvojio on i njegov odbornički klub". Pitaju i "za koliko procenata i na koji period su smanjene plate, funkcionerima i starješinama organa u opštinama gdje Demokrate vrše vlast".

"Jasna poruka građanima Kolašina je – ne povećavamo zarade, nego ih vraćamo na nivo od prije tri mjeseca. Bile su umanjene da bi se pomoglo najugroženijim građanima. Sada ih vraćamo na nivo od prije tri mjeseca a taj nivo je striktno propisan Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Lokalna vlast nema ni namjeru ni zakonsku mogućnost da određuje visinu zarada,već su koeficijenti za sva radna mjesta nedvosmisleno definisani Zakonom" tvrde iz kabineta predsjednika Opštine Kolašin.

Prema njihovim riječima, aktuelna kolašinska a izvršna vlast je na djelu pokazala svoju odgovornost i solidarnost sa građanima.

Tako će, najavljuju, biti i u naredne dvije godine.

"Radićemo u skladu sa interesima gradjana i važećim Zakonima. Za razliku od onih kojima samo manipulacije donose mir", zaključuju iz Bulatovićevog kabineta.

Bonus video: