Bečić: Zbog pogubnih i često vještačkih podjela svi zajedno ispaštali

"Našu saradnju karaterišu iskreni, prijateljski i otvoreni odnosi kakvi treba da budu između partnera. Trudimo se da na svakom koraku šaljemo poruke pomirenja, poruke ljubavi, poruke sloge, poruke zajedništva, jer je to ono što treba i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i Balkanu“, rekao je Bečić

7596 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokrate
Sa sastanka, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se u sjedištu Demokrata sa delegacijom Partije demokratskog progresa iz Bosne i Hercegovine koju su predvodili predsjednik te partije, Branislav Borenović i počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, saopšteno je iz te partije.

Bečić je, kako je saopšteno, prilikom susreta sa Branislavom Borenovićem, istakao neophodnost unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između dvije države, posebno apostrofirajući sestrinski odnos Demokratske Crne Gore i Partije demokratskog progresa.

"Našu saradnju karaterišu iskreni, prijateljski i otvoreni odnosi kakvi treba da budu između partnera. Trudimo se da na svakom koraku šaljemo poruke pomirenja, poruke ljubavi, poruke sloge, poruke zajedništva, jer je to ono što treba i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i Balkanu“, rekao je Bečić.

On je, kako je saopšteno, istakao da "smo zbog pogubnih i često vještačkih podjela svi zajedno ispaštali, bez obzira na kojoj smo strani bili, te da ljudi koji imaju čiste ruke, iskrene namjere, znanje, volju i sposobnost, treba da sarađuju na svakom polju jer je pomirenje neophodno našem regionu".

"Pomirenje je preduslov ekonomskog i moralnog oporavka i to je moja želja i moja poruka svima. Da ponovo, kao nekada, imamo pomiren Balkan, jer će od tog pomirenja svima nama biti bolje“,kazao je Bečić, saopšteno je iz te partije.

Branislav Borenović i Mladen Ivanić uputili su, kako je saopšteno, srdačne čestitke predsjedniku Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gori "proisteklom iz izuzetnog uspjeha i velike pobjede".

"Pokazali ste, ne samo veliku hrabrost i energiju, nego i znanje i mudrost. Stoga veliku važnost pridajem strateškoj saradnji PDP-a i Demokrata koja će u narednom periodu biti dodatno osnažena", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: