Barski SD napustila tri odbornika: Nezadovoljni načinom rada i rukovođenjem

Iz stranke istupili odbornici Osman Đokić, Slavica Adžić i Savo Pavlović

7870 pregleda 16 komentar(a)
Odbornici nezadovoljni rukovođenjem partijom: Brajović, Foto: Savo Prelević
Odbornici nezadovoljni rukovođenjem partijom: Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2020. 10:23h

Odbornici u Skupštini opštine Bar Osman Đokić, Slavica Adžić i Savo Pavlović napustili su Socijaldemokrate (SD), zbog kako su naveli, način rada i rukovođenja partijom.

U pismu ostavke, u koje “VijestI” imaju uvid, do sljedećih lokalnih izbora nastupaće kao nezavisni odbornici.

“Obavještavamo vas da zbog, već u dužem vremenskom periodu, metoda i načina rada i rukovođenja i odlučivanja u SD Bar, kao i ukupnog vođenja partijske politike, istupamo iz daljeg članstva u ovoj partiji, uvjereni da su razlozi kojim smo se rukovodili za ovakav postupak praktično neotklonjivi. Istovremeno, obavještavamo vas da ćemo u SO Bar do sljedećih izbora istupati kao nezavisni odbornici zalažući se u svom radu za temeljne vrijednosti i programske ciljeve partije čiji smo članovi do sada bili i naravno, uvažavati koalicione partnere SD-a”, navode u pismu.

Ova partija, na čijem je čelu Ivan Brajović je u vrijeme formiranja vlasti u SO Bar 2018. godine imala šest odbornika, pa ih nakon ovih ostavki ima tri. Savo Pavlović je “Vijestima” rekao da neće pristupiti drugoj partiji.

Vladajuću koaliciju u Baru sada čine 23 odbornika DPS-a, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, partije Biram Bar, dok su u opoziciji devet odbornika SDP-a, Demokrata i GP URA, Demokratskog fronta i Prave Crne Gore i sada četiri nezavisna odbornika.

Prije četiri dana nekadašnji član Demokratske partije socijalista i odbornik te partije u barskom parlamentu, Miloš Fuštić ozvaničio je članstvo u Demokratskoj Crnoj Gori.

Kao razloge za napuštanje partije, Fuštić je naveo nepoštovanje zakona, nepravdu i nezainteresovanost da se na to reaguje.

“Želio sam i ukazivao na to da svojim djelovanjem i radom budemo primjer svakom drugom. Mislio sam i tako djelovao da niko ne može da bude iznad zakona i države. Upravo zbog toga, posebno u posljednjih godinu dana, naišao sam na otpor u rukovodećim strukturama državnim i opštinskim. Kao odbornik sam morao reagovati na nešto što nije u redu, jer sam to smatrao obavezom”, kazao je Fuštić.

“Vijesti” su ranije pisale o tome da je Fuštić dva puta slao dopise centrali DPS-a u Podgorici u kojima je tražio ostavku političkog direktora Branimira Gvozdenovića kojeg je nazvao “kancerom” partije.

Kazao je da mu na dopise nije odgovoreno i da ne očekuje da će na predstojećem kongresu DPS-a biti većih promjena već da će samo biti smijenjeni “nebitni” članovi.

Takođe je oko 20 predsjednika mjesnih odbora iz Bara napustilo DPS. DPS na parlamentarnim izborima, sa dosadašnjim koalicionim partnerima, nije uspio da obezbijedi većinu da formira vlast.

Većinu u Skupštini Crne Gore sada imaju koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija”, i “Crno na bijelo”. Za predsjednika Skupštine imenovan je Aleksa Bečić (“Mir je naša nacija”), a mandatar za sastav nove vlade je Zdravko Krivokapić (“Za budućnost Crne Gore”).

Pregovori o sastavu nove vlade su u toku, a Krivokapić je najavio da će nova vlada biti formirana do 11. novembra.

Bonus video: