Vučurović: Javni servis vratiti onima koji ga plaćaju

"Jedan narod i njegove vrijednosti su u kontinuitetu meta mržnje, neistina, laži, istorijskih falsifikata", kazao je poslanik DF-a

4853 pregleda 18 komentar(a)
Vučurović, Foto: Savo Prelević
Vučurović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je kako očekuje da se svi koji su stali u odbranu ambasadorke SAD, Džudi Rajzing Rajnke, oglase i zbog govora mržnje koji se, kako tvrdi, svakodnevno upućuje srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim pravoslavnim vjernicima sa Radio-Televizije Crne Gore, pa i, kako je naveo, u emisiji "Teleskopija" novinarke Tamare Nikčević.

"Naravno, načekaću se. Cijenim brigu koja je iskazana prema ambasadorki SAD, iako je ta briga uglavnom motivisana grantovima i dodvoravanjem, ali je bilo pristojno da se ti likovi jednom u životu osvrnu i na 'paljbu' po više od polovine građana Crne Gore. Ambasadorki je ovo tek prvi put da naleti ne sve ekstremniji DPS i njegove vedete, jer su do skoro bili na sličnim talasnim dužinama, a jedan narod i njegove vrijednosti su u kontinuitetu meta mržnje, neistina, laži, istorijskih falsifikata", kazao je Vučurović.

On je ocijenio da je javni servis okupiran od onih koji se, kako je kazao, ne mogu pomiriti sa činjenicom da su 30. avgusta zaustavljeni u realizaciji projekta kojim je "ovu zemlju trebalo pretvoriti u nešto što nikad nije bila, da nas sukobe sa tradicijom, precima, istorijom…"

"Dovoljno je i kratko (jer je duže gledanje opasno po zdravlje) pogledati pojedine emisije i intervjue emitovane samo poslednjih dana, pa se uvjeriti da je taj medij, koji plaćaju svi građani, među njima i Srbi, i konačno na dnu, i da je ovo što sad radi čisto provociranje većine naroda. Uz podršku većine u Savjetu RTCG", dodaje Vučurović.

Važno je, napominje, ovo pitanje uvrstiti među prioritete u reformama. "Da se zaustavi trovanje javnog prostora i da se, što prije, stvore uslovi da se javni servis profesionalizuje i vrati onima koji ga plaćaju. Što prije, i to je jedan od ispita i za vladu i za parlament", zaključuje poslanik DF-a.

Bonus video: