Škrelja zamjenik predsjednika Administrativnog odbora

Na sjednici je odlučeno da se uputi poziv za podnošenje predloga za imenovanje dva člana Agencije za elektronske medij

9414 pregleda 19 komentar(a)
Škrelja, Foto: Boris Pejović
Škrelja, Foto: Boris Pejović

Poslanik Luiđ Škrelja izabran je danas za zamjenika predsjednika Administrativnog odbora.

Poslanica DPS-a Daliborka Pejović rekla je na sjednici Administrativnog odbora da je Škrelja zaslužio tu da bude bez obzira na osporavanja u parlamentu.

Podsjetila je na njegovo dugogogodišnje iskustvo Administrativnog odbora.

Na sjednici je odlučeno da se uputi poziv za podnošenje predloga za imenovanje dva člana Agencije za elektronske medije.

Miloš Konatar (URA) je tokom rasprave o izboru predsjednika i članova odbora, trazio pauzu dok se ne verifikuje mandat Filipu Adžicu koji je zamijenio Dritana Abazovića.

Damir Šehovic (SD) kazao je da je razočaran što je za predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava predložen neko ko je prije nekoliko dana u skupštini negirao genocid u Srebrenici i ko je ucesnike patriotskog skupa nazvao "neonacistima", a vrijeđao je i LGTB populaciju.

Za predsjednika tog odbora predložen je Jovan Vučurović(DF).

Predsjednik Administrativnog odbora Milun Zogović rekao je da ce poslanici o kandidatima moći da se izjasne na plenumu

Prihvaćen je predlog Konatara i izjašnjavanje je odgođeno za sjutra nakon sto se na plenumu verifikuju mandati novim poslanicima.

Donijeto je rješenje o pravu na naknadu po prestanku funkcije bivšim ministrima Mariji Vučinović, Kenanu Hrapoviću i Rafet Husović.

Na čelo Ustavnog odbora predložena je Simonida Kordić, Zakonodavnog Marko Kovačević, Odbora za politički sistem Momo Koprivica, Odbor za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, Odbor za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić, Odbor za Evropske integracije Branimir Gvozdenović, Odbor za ekonomiju Vladimi Joković, Odbor za rodnu ravnopravnost Božena Jelušić, Odbor za prosvjetu nauku i kulturu Damir Šehović, Odbor za turizam Dragan Krapović, Odbor za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović, Odbor za zdravstvo Srđan Pavićević, Odbor za antikorupciju Daliborka Pejović.

Bonus video: