Šehović: Ne može da Odborom predsjedava negator genocida u Srebrenici

Poslanik SD Damir Šehović je ukazao i na odnos Vučurovića prema seksualnim manjinama, jer je poslanik DF Paradu ponosa nazivao paradom srama i nemorala

28825 pregleda 866 reakcija 70 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: Boris Pejović
Sa današnje sjednice, Foto: Boris Pejović

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović je na sjednici Administrativnog odbora negodovao povodom predloga da se na čelu Odbora za ljudska prava i slobode postavi poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Šehović je kazao da se na čelu tog odbora ne može naći osoba koja negira genocid u Srebrenici, članove patriotskog skupa naziva neonacistima, a paradu ponosa - paradom srama.

"Ne mogu da vjerujem da smo došli do toga da nekoga ko je samo prije nekoliko dana u Skupštini ustvrdio da genocid u Srebrenici ne postoji, odnosno negirao je postojanje genocida u Srebrenici da taj neko u ovoj savremenoj Crnoj Gori treba da predsjedava Odborom za ljudska prava i slobode. Da neko ko je učesnike patriotskog skupa, a tamo je bilo nekoliko desetina hiljada ljudi, da su to neonacisti. Po meni neko takav ne može da predsjedava pomenutim odborom", rekao je Šehović.

On je ukazao i na odnos Vučurovića prema seksualnim manjinama, koji je paradu ponosa, nazivao paradom srama i nemorala.

"Kolega koji građansku Crnu Goru naziva svetosavskom i Nemanjićkom, takođe ne bi trebao da predsjedava odborom. Da se odmah ogradim, nema potrebe kolegu da bilo ko brani od mene, jer ja njega ne napadam na ličnoj osnovi, napadam vrjednosne stavove koje on iznosi i iznosi svoj stav", kazao je poslanik SD.

Šehović je postavio pitanje ostalim poslanicima da li su na dobrom putu ako će pomenutim odborom da predsjedava Jovan Vučurović.

Bonus video: