Simović: Svjedočimo najgrubljim neistinama i optužbama koje stižu sa brojnih adresa

"O rezultatima govore i brojni savremeni kapaciteti i u primarnoj proizvodnji i u preradi izgrađeni uz izdašnu bespovratnu podršku. Rezultate ilustruju i visoke ocjene našeg rada koje su u kontinuitetu pristizale od naših međunarodnih partnera, u prvom redu EK, kroz godišnje izvještaje. Visoke ocjene date su i u posljednjem izvještaju EK"

24079 pregleda 1232 reakcija 90 komentar(a)
Simović, Foto: Svetlana Mandić
Simović, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, kazao je da je više nego očigledno da je od dolaska na čelo Opštine Nikšić na posebnoj meti političkih neistomišljenika.

„Očigledno je da nova većina na taj način pokušava da započne političku kampanju u susret martovskim izborima u Nikšiću. Svjedočimo najgrubljim neistinama i optužbama koje stižu sa brojnih adresa. Sada je došao na red i moj rad u Ministarstvu poljoprivrede. Najbolja potvrda mojih radnih dana u Ministarstvu poljoprivrede, su konkretni ostvareni rezultati“, navodi se u Simovićem saopštenju za javnost.

Kako ističe, o njegovom radu u Ministarstvu poljoprivrede najbolje govore desetine hiljada vrijednih poljoprivrednika i preduzetnika širom Crne Gore koji su korisnici izdašne podrške koju su zajedno kreirali u neprekidnoj komunikaciji.

„Tu komunikaciju najbolje ilustruje preko 320 terenskih posjeta širom Crne Gore, koje sam imao tokom mandata 41. Vlade. O rezultatima govore i brojni savremeni kapaciteti i u primarnoj proizvodnji i u preradi izgrađeni uz izdašnu bespovratnu podršku. Rezultate ilustruju i visoke ocjene našeg rada koje su u kontinuitetu pristizale od naših međunarodnih partnera, u prvom redu EK, kroz godišnje izvještaje. Visoke ocjene date su i u posljednjem izvještaju EK“, naveo je Simović.

Svi ovi rezultati, istakao je Simović, ostvareni su timskim radom“ brojnih posvećenih zaposlenih u Ministarstvu i nadležnim upravama“. Izrazio je nadu da će se i u narednom periodu nastaviti brojne aktivnosti u sektoru poljoprivrede, jer to, kako je kazao, vrijedni proizvođači i preduzetnici očekuju i to im pripada.

„Ministarstvo poljoprivrede smješteno je u Vladinoj zgradi sa još šest ministarstava. Renoviranje te zgrade realizuje Ministarstvo ekonomije u okviru Projekta energetske efikasnosti, po najzahtjevnijim procedurama i standardima, u saradnji i pod nadzorom njemačke razvojne banke KfW. Takođe, privremeni smještaj za vrijeme renoviranja nije bio u nadležnosti ministarstava, već je to radio nadležni organ. Pitanje radnog prostora svih državnih organa, uključujući i smještaj Uprave za bezbjednost hrane i veterinu, obezbjeđuje Uprava za imovinu, koja to radi u skladu sa zakonskim procedurama“, naveo je Simović uz zaključak da je siguran da građani najbolje prepoznaju „sve motive i domete ovakvih pokušaja diskreditacije“.

Bonus video: