Đukanović: Režim ostao skoro netaknut i drži gotovo sve poluge moći u svojom rukama

"U novoj Vladi mjesta su našli, "ni krivi ni dužni", oni koji se nikada nijesu borili protiv autokratskog režima, već su ih redovno glasali ili bili apstinenti, a svi zajedno razmišljali isto, da im visoke plate i apanaže od projekata koje im je vlast omogućavala ostanu redovne"

16277 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milutin Đukanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije (Nova) Milutin Đukanović ocijenio je da je "režim poražen 30. avgusta ostao skoro netaknut" i da i dalje "drži gotovo sve poluge moći u svojom rukama".

Naveo je da je drugi dio vlasti, "po moći i uticaju ne veći od 30 odsto, prigrabila nova Vlada", podržana od, kako je dodao, onih koji su izvojevali pobjedu na izborima.

On je pitao i da li i koliko može vladati dvovlašće u Crnoj Gori.

"U novoj Vladi mjesta su našli, "ni krivi ni dužni", oni koji se nikada nijesu borili protiv autokratskog režima, već su ih redovno glasali ili bili apstinenti, a svi zajedno razmišljali isto, da im visoke plate i apanaže od projekata koje im je vlast omogućavala ostanu redovne. Kada je bivša vlast pala oni su se probudili iz višedecenijskog sna i krenuli u traženje najboljih veza kako doći do Krivokapića i Abazovića. Da su se borci za fotelje borili svih proteklih godina protiv režima i na svojim leđima osjetili batinu kojom su nemilosrdno udarani po leđima znali bi kako je sada političkim prvacima bivše opozicije i ogromnom broju građana, onih poštenih, osiromašenih ali dostojanstvenih", naveo je Đukanović u saopštenju.

Dodaje da su zato "sada iznevjereni i gledaju neke nove nepoznate ljude koji su zasjeli u fotelje, ostavljaju na posao nezakonito zaposlene i zapošljavaju i neke nove ljude bliske "bivšem" režimu".

"Zato se sada šepure Katnić i Lazović i kažu "ostajemo, može nam biti"... Da su u izvršnoj vlasti oni koji su preživjeli torturu svih ovih godina ne bi spavali dan noć dok ne bi napisali zakone i smijenili njih i njima slične. To je put kojim se dvovlašće mora ukinuti, jer produžetak još par mjeseci dvovlašća vraća DPS na vlast, a ne sramna propaganda da Vučić preko žrtava režima hoće da vrati Mila. Sjutra je tačno godina dana kada je započeo završni udarac vlasti, a svi oni koji su zaboravni neka "proguglaju" malo internetom i vidjeće da je u 3 sata ujutru 18 poslanika DF u Skupštini uhapšeno", saopštio je Đukanović.

Ističe da ako fa šta čini ponosnim u životu to je činjenica da je imao čast da bude šef tog kluba poslanika DF.

"Onog istog Kluba koga će istorija pamtiti i po tome što je nakon poziva nosioca poslaničke liste DF iz 2016. godine, Andrije Mandića, narod sa ikonama izašao na ulice i suprotstavio se sramnom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Mnogi su te večeri gledali sve to iz svojih toplih soba, a potom većina otišli na spavanje. Oni koji su tu noć uhapšeni i onaj časni narod koji je do jutarnjih sati bio na barikadama pobijedio je 30. avgusta, ali je poražen 4. decembra. Nakon našeg hapšenja, od protesta i barikada su se ogradile gotovo sve organizacije osim DF, a ko ne vjeruje neka pročita novinske natpise od 28. decembra 2019. godine. Zato u ime svih onih koji su gutali suzavce, bili prebijani, ostajali bez posla i/ili bili nezaposleni svih ovih godina poručujemo glasno "Mi ili on". U ime slobode i demokratije, gospodo iz izvršne vlasti, sjedite, pijte kafu, razgovarajte i dogovarajte se sa onima koji su vas izabrali da budete tu gdje jeste, a ne sa Đukanovićem, Katnićem, Lazovićem, Stankovićem", zaključio je Đukanović.

Bonus video: