Zaštita djece od nasilja zajednički interes MUP-a i UNICEF-a

Ministar Sekulović je iskazao spremnost za saradnju i na polju osnaživanja kadrovskih kapaciteta kroz edukaciju i specijalizaciju policijskih službenika koji dolaze u kontakt sa djecom koja su žrtve i svjedoci nasilja, kao i sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom

4065 pregleda 1 komentar(a)
Sekulović i Santander, Foto: Gov.me
Sekulović i Santander, Foto: Gov.me

Na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Sergej Sekulovića i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huana Santanderma sumirani su rezultati njihove dugogodišnje saradnje i zaključeno je da će u narednom periodu primaran fokus biti na zaštiti djece od nasilja.

"I pored dosadašnje saradnje i postignutih rezultata, prostor za unapređenje saradnje postoji, naročito jer su teme od zajedničkog interesa MUP-a i UNICEF-a uvijek aktuelne i na njima treba raditi temeljno i kontinuirano", istakao je ministar Sekulović.

Šef UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander saopštio je da će UNICEF nastaviti da podržava inicijative koje doprinose stvaranju društva jednakih prava i mogućnosti za svako dijete sa posebnim akcentom na one koji su najugroženiji, te je važno unaprijediti sistem bezbjednosti i postupanja prema djeci u kontaktu sa zakonom.

Oni su se usaglasili da će u narednom periodu zajedno sarađivati primarno u oblastima maloljetničkog pravosuđa, zaštiti djece od nasilja i borbi protiv eksploatacije djece.

S tim u vezi, ministar je iskazao spremnost za saradnju i na polju osnaživanja kadrovskih kapaciteta kroz edukaciju i specijalizaciju policijskih službenika koji dolaze u kontakt sa djecom koja su žrtve i svjedoci nasilja, kao i sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom.

Bonus video: