Mandić: Podrška Srbije i RS legitimna i u skladu sa crnogorskim zakonima

„Ja sam vrlo precizno rekao da će buduća lokalna vlast koju će predvoditi naš poslanik Marko Kovačević, sarađivati sa vlastima sa republičkog nivoa u Crnoj Gori, mislio sam na Vladu i to nisam rekao da nas podžava Vlada, nego da će sarađivati u skladu sa važećim zakonima", rekao je Mandić

12418 pregleda 336 reakcija 37 komentar(a)
Mandić, Foto: Alisa Hajdarpašić
Mandić, Foto: Alisa Hajdarpašić

Podrška Srbije i bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska koalciji „Ne damo Nikšić“ o kojima je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić govorio na skupu u Župi nikšićkoj je legitimna i u skladu sa crnogorskim zakonima.

Ovo je na koferenciji za novinare istakao šef izborne kampanje „Za budućnost Nikšića“ i jedan od lidera Demorkatskog fronta Andrija Mandić, dodajući da su pojedini mediji manipulisali, iskrivljujući njegove izjave.

„Ja sam vrlo precizno rekao da će buduća lokalna vlast koju će predvoditi naš poslanik Marko Kovačević, sarađivati sa vlastima sa republičkog nivoa u Crnoj Gori, mislio sam na Vladu i to nisam rekao da nas podžava Vlada, nego da će sarađivati u skladu sa važećim zakonima i da mi imamo podršku Srbije i Republike Srpske, prvenstevno govoreći o ekonomskim problemima sa kojima se suočava Opština Nikšić“, rekao je Mandić.

On je dodao da Nova srpska demokratija kao predstavnik Srba u Crnoj Gori treba da iskoristi mogućnost što imaju dobre odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom.

„Da bi jedan dobar dio stranih ulaganja Srbija usmjerila u Crnu Goru. Zašto bi smetalo nekom da se pokrenu posustala preduzeća u Nikšiću? Da iskoristimo tu vezu i za liječenje. Da i mi imamo Kovid bolnice kao što se otvaraju u Srbiji, da imamo i mi napredak kao što je Srbija. To je bila osnovna poruka koju sam ja želio da prenesem građanima Župe“, rekao je on.

Mandić je dodao da bi dobru saradnju sa drugim državama trebali da iskoriste i predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori, naglašavajući da je zbog toga Nova srpska demokratija insistirala na učestvovanje manjina u Vladi.

„Predstavnici Bošnjačkog naroda treba da njeguju dobre odnose sa Sarajevom, da čuvaju naše dobre odnose iz Novog Pazara da ulažu u Crnoj Gori, kao što mislim da politički predstavnici Albanaca treba da ulože sve da Crna Gora što oni mogu bolje da otvore vrata u Tirani, nego što to može da uradi neko drugi“, zaključio je Mandić.

Bonus video: