Vlast zakočila na putu ka EU

Zbog afera, korupcije i kriminala usporen put ka EU
86 pregleda 5 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Luka Zeković
Bojan Zeković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.12.2017. 10:08h

Prepreka na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) nije opozicija, već predstavnici vlasti koji produkuju afere i ne ispunjavaju briselske zadatke, smatraju u opoziciji.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je na sjednici Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) kazao da bojkot parlamenta otvara sumnju da tzv. građanska opozicija namjerno želi da uspori put u EU.

“Ko šteti integracijama kažu nam precizno iz same Evropske komisije, koja zvanično saopštava da je glavna prepreka nedostatak borbe protiv korupcije i kriminala. Prepreka su oni koji produkuju zloupotrebe i afere i koji ih ne rješavaju. EU integracije usporavaju organizovane kriminalne grupe u vrhu vlasti i afere Limenka, KAP, Telekom, Ramada, prepisivački skandali u oblasti obrazovanja i kriminalizovanje izbornog procesa”, kazao je član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković, navodeći da opozicija ukazuje na iste probleme kao i EU.

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da Brajović treba da iskoristi postojeće resurse i institucije za ispunjavanje evropskih obaveza, umjesto da traži krivce u opoziciji.

“Oni koji su se zaista ispriječili na putu ka EU su nosioci vlasti i to baš zbog toga što su, istovremeno, i nosioci organizovanog kriminala, što u posljednje vrijeme sve češće i sami priznaju. Jedan od njih je i predsjednik Skupštine koji je u dobrom dijelu zaslužan za nezakonito postupanje u vezi sa tzv. Limenkom, slučajem iz kojeg je brat predsjednika DPS-a “izašao bolji" za 10,5 miliona eura”, navode u partiji Alekse Bečića ističući da Crna Gora sa aktuelnom vlašću nikad neće ući u EU jer neće zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, koja se odnose na vladvinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i zaštitu životne sredine.

“Zar iko ima iluziju da će (Milo) Đukanović i Brajović sami sebe uhapsiti, npr. zbog Limenke? Brajović pokušava da zamjenom teze skine fokus javnosti sa zloupotreba DPS-a koja mu je i "iznjedrila" partiju na čijem je čelu”, navode Demokrate.

Bonus video: