Administrativni odbor utvrdio listu kandidata za Savjet AEM: Koljenović i Nikolić kandidati

Koordinator radne grupe koja je pregledala podnijetu dokumentaciju, Vladimir Martinović (Demokrate) kazao je da je dokumentacija uredno pregledana i da od 58 predloga NVO, 15 nije bilo potpuno

5853 pregleda 3 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Biljana Matijašević
Administrativni odbor, Foto: Biljana Matijašević

Kandidati za članove Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) su, prema listi koju je danas utvrdio Administartivni odbor, su Edin Koljenović i Andrijana Nikolić. Administrativni odbor listu je utvrdio jednoglasno, a sjednicu su prisustvovali su i predstavnici opozicije – Suzana Pribilović (DPS), Damir Šehović (SD) i Kenana Strujić Harbić (BS). Opozicija je od kraja prošle godine bojkotovala rad parlamenta.

Konkurs je raspisan sredinom decembra prošle godine, a njim je predviđeno da nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda biraju jednog člana, a drugog udruženja komercijalnih emitera.

Predsjednik Administartivnog odbora Milun Zogović rekao je da je dostavljen predlog 58 NVO za Edina Koljenovića, dok je Asocijacije komercijalnih emitera Crne Gore predložilo Andrijanu Nikolić.

Koordinator radne grupe koja je pregledala podnijetu dokumentaciju, Vladimir Martinović (Demokrate) kazao je da je dokumentacija uredno pregledana i da od 58 predloga NVO, 15 nije bilo potpuno.

On je, takođe, "izrazio zadovoljstvo što su kolege iz opozicije prisutne jer je mnogo ljepši rad u njihovom prisustvu".

Pribilović je Martinoviću proručila "nemojte Vi da nam želite dobrodošlicu, ovo je naše koliko i vaše".

Odbor je predložio generalnom sekretaru Skupštine da se članovina radne grupe odredi varijabilni dio zarade. U radnoj grupi nije bilo članova opozicije.

Strujić Harbić je tražila pojašnjenje tog predloga od Zogovića, koji je rekao da je to bila praksa i u prethodnom sazivu i da je radna grupa pregledala više od hiljadu dokumenata.

Strujić Harbić je imala primjedbu na ton Zogovića.

"Nijesam imala iskrivljene namjere i nemojte mi tim tonom odgovarati, samo sam imala potrebu za određenim pojašnjenjima s obzirom na to da sam prvi put u Odboru. Samo ako možete malo smanjiti decibele, ja odlično čujem", kazala je Strujić Harbić.

Zogović je odgovorio da je sugestija primjerene, ali da mu nije bila namjera da ostavi takav utisak. "Nije mi bila namjera da moj tonalitet dozivite na takav način", kazao je Zogović.

Odbor je prihvatio i rješenje o prestanku naknade po prestanku funkcije bivšoj ministarki nauke Sanji Damjanović, zbog zasnivanja radnog odnosa, na lični zahtjev.

Odbor je takođe donio rješenje o pravu na otpremninu dosadašnjem sudiji Ustavnog suda Hamdiji Šarkinoviću zbog odlaska u penziju.

Administrativni odbor je uputio i drugu urgenciju klubovima poslanika da predlože kandidate za članove Odbora Regulatorne agencije.

Bonus video: