Damjanović predala listu koalicije Evropski tim za Nikšić: Komitske pjesme, povici protiv četnika...

Listu je predala bivša ministarka nauke, Sanja Damjanović, zajedno sa predsjednicima opštinskih odbora partija koje čine savez

37090 pregleda 2769 reakcija 178 komentar(a)
Predaja liste, Foto: Svetlana Mandić
Predaja liste, Foto: Svetlana Mandić

U prisustvu nekoliko stotina građana, uz crnogorske zastave i crnogorske i komitske pjesme, kao i one protiv četnika, koalicija Evropski tim za Nikšić,koju čini DPS, SD, Liberalna partija i Patriotsko komitski savez, predala je listu za predstojeće lokalne izbore koji će se u gradu pod Trebjesom održati 14.marta.

Listu je predala bivša ministarka nauke, Sanja Damjanović, zajedno sa predsjednicima opštinskih odbora partija koje čine savez.

Damjanovićje kazala je da joj je čast što je na čelu liste koju čini tim sjajnih ljudi.

“Ovu listu nosimo mi, sjajni tim ljudi. Nikšić ima sreću - nas Nikšićane. Ponosni smo što smo samo za nekoliko dana uspjeli da skupimo 13.500 potpisa podrške što govori koliko je zapravo naša iskrena energija i želja za razvojem Nikšića prepoznata. Prosperitet i razvoj su naš cilj. Mi imamo znanje, mi imamo viziju, mi želimo prosperitetnu u Crnu Goru, mi želimo prosperitetni Nikšić, mi želimo evropski Nikšić. Naša politika nema alternativu. Mi vjerujemo u evropske vrijednosti”, kazala je bivša ministarka nauke.

Istakla je da je kao ministarka nauke radila u Podgorici, ali živjela u Nikšiću i „osjećala ogromni potencijal grada pod Trebjesom.

“Takođe sam bila svjedok razvoja Nikšića, sjajnih infrastrukturnih projekata kao što su rekonstrukcija Doma revolucije, rekonstrukcija našeg Trga, našeg srca Nikšića, vjetroelektrana 'Krnovo', koja je prestižna Evropi u smislu vjetroelektrane koja je izgrađena na najvećoj nadmorskoj visini, našeg Tehnopolisa, novog puta Nikšić-Cetinje i mnogih infrastrukturnih projekata”, istakla je ona.

Međutim, naglasila je da su svjesni i problema u Nikšiću koji se odnose na ekonomsku situaciju i veliku stopu nezaposlenosti, kao i da se ti problemi ne rješavaju populizmom.

„Takvi problemi se rješavaju konkretnim projektima, konkretnim programima. Naš jezik nijesu populističke floskule. Mi želimo pametan grad, mi želimo pametnu poljoprivredu, mi želimo inovativnu industriju, mi želimo da kreiramo ambijent u kojem će mladi ljudi biti lideri i mi imamo rješenje za sve ove ciljeve”, poručila je Damjanović i dodala da će svu svoju međunarodnu podršku nesebično iskoristiti za razvoj Crne Gore i Nikšića.

Komentarišući odborničku listu na kojoj je veliki broj novih imena, ali ne i onih koji su do sada rukovodili gradom, Damjanović je kazala da je ponosna na njih, kao i da razvoj grada ne zavisi od pojedinca već od cijelog tima.

„Ja vas zaista pozivam da zajednički radimo, da se ne oslanjamo na pojedince jer pojedinac ništa ne može da uradi. Možemo da uradimo mi kao tim i garantujem sa ovim timom progres. Naš prethodni tim je takođe mašinerija sjajnih ljudi, jačih intelektualaca. Treba da gledamo ogromni progres koji smo ostvarili, a to ne dolazi od malog broja ljudi, već od mašinerije naših ljudi”, kazala je ona.

Pozvala je građane da smanje tenzije i da pokažu građanski duh.

„Crna Gora je bila zemlja i jeste zemlja koja ima sjajne odnose sa svim susjedima. Mi upravo želimo da i nas susjedi tako posmatraju. Što se tiče uticaja sa strane, ja vjerujem u hrabrost Nikšićana, u njihovu sopstvenu odluku. Vjerujem u našu pobjedu nevezano za spoljašnje uticaje“, kazala je Damjanović nakon predaje izborne liste “Evropski tim za Nikšić”.

Koaliciju pod nazivom „Evropski tim za Nikšić“, čiji slogan glasi „Zajedno mijenjamo grad nabolje“, čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez.

Na listi koalicije Evropski tim za Nikšić nalaze se:

Dr Sanja Damjanović -

Dr Jevto Eraković

Zoran Vukićević

Marko Burić

Dr Ivana Radonić

Dragoljub Čarli Ilić

Dr Dejan Perović

Marko Radojević

Boris Muratović

Petar Šundić

Dr Jasmina Nikčević

Sonja Milatović

Dr Aleksandar Mrvošević

Tatjana Knežević Perišić

Slobodanka Boba Roganović

Dr Ljiljana Adžić

Nikola Bezmarević

Jelena Marković

Rajko Perović

Dr Nikola Tadić

Miodrag Dragan Nikolić

Aćim Dabović

Momčilo Mićun Mićunović

Kristina Šćepanović

Draško Mijušković

Vladan Vujković

Zoran Stanišić

Svetlana Batrićević

Darko Rojević

Mirko Vujačić

Goran Miličić

Dr Marija Mitrić Koprivica

Nikola Gardašević

Marko Blečić

Aldijana Hodžić

Ana Jovanović

Ana Petrović Njegoš

Zdravko Gigo Jauković

Nikola Zirojević

Gorica Miljanić

Aleksandra Vujović

Bonus video: