LP: Otkazivanje vanredne sjednice Skupštine nelegitimno

Iz LP-a su kazali da je vladajućoj većini set tih zakona poslužio samo za maskiranje i skretanje pažnje sa pokušaja ukidanja Specijalnog državnog tužilaštva i skandala do kojeg bi to dovelo

4637 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Vladajuća većina je, nelegalnim otkazivanjem vanredne sjednice Skupštine na kojoj je trebalo da bude usvojen set važnih zakona, pokazala da je njihova priča samo lijepo upakovana manipulacija, ocijenili su iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije su rekli da je vladajuća većina "još jednom sama sebe uhvatila u laži i raskrinkala svoju demagošku politiku i praznu priču pred očima javnosti".

“Nelegalnim otkazivanjem vanredne sjednice Skupštine na kojoj je trebalo da se usvoji set ekonomskih mjera, dječiji dodaci, besplatni udžbenici za osnovce, staračke naknade, povećanje minimalne zarade, pokazali su da je njihova priča samo lijepo upakovana laž i manipulacija”, navodi se u saopštenju.

Iz LP-a su kazali da je vladajućoj većini set tih zakona poslužio samo za maskiranje i skretanje pažnje sa pokušaja ukidanja Specijalnog državnog tužilaštva i skandala do kojeg bi to dovelo.

“Međutim, kada su pod pritiskom međunarodnih institucija odustali od ove sulude ideje, istovremeno su obustavljeni i svi socio-ekonomski projekti koje smo pomenuli a građani su još jednom nasamareni njihovim igricama”, naveli su iz te partije.

Oni su kazali da je samo otkazivanje vanredne sjednice Skupštine nelegitimno i protivno odredbama Poslovnika.

“Što mnogo i ne čudi od predsjednika (Alekse) Bečića koji je navikao da krši zakone i Poslovnik", dodali su iz LP-a.

Oni su kazali da je sjednica morala početi, pa se neusvajanjem dnevnog reda okončati, jer se, kako su naveli, vanredna sjednica ne može otkazati, naročito ne jednostranom odlukom predsjednika Skupštine.

“Politikanske igrice sa zakonima dosegle su vrhunac u ovom šićarenju sa državom zarad dnevnih partijskih interesa”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: