Vujičić pozdravio izbor Hadžića: Mitrović sistematski uništavao i unižavao crnogorsko biće na Kosovu

"Sa posebnom radošću i olakšanjem primili smo vijest o smjeni Predraga Mitrovića sa mjesta direktora crnogorske Uprave za dijasporu"

3567 pregleda 3 komentar(a)
Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org
Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org

Predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić pozdravio je izbor Seida Hadžića za v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom ‒ iseljenicima.

“Od njega očekujemo da sa posebnim senzibilitetom i bez odlaganja pristupi zaštiti sveukupnog identiteta i položaja crnogorske zajednice na Kosovu”, saopštio je Vujičić.

Hadžić je za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom ‒ iseljenicima, imenovan na sjednici Vlade u četvrtak.

Hadžić
Hadžićfoto: Crno na bijelo

On je na toj poziciji zamijenio Predraga Mitrovića, kome je prestao mandat zbog ukidanja Uprave za dijasporu.

“Sa posebnom radošću i olakšanjem primili smo vijest o smjeni Predraga Mitrovića sa mjesta direktora crnogorske Uprave za dijasporu. Sada već bivši direktor, za svog mandata sistematski je uništavao i unižavao ionako demoralisano i raspolućeno crnogorsko bića na Kosovu”, naveo je Vujičić.

Vlada je, kako je navedeno u obrazloženju za razrješenje Mitrovića, usvojila izmjene i dopune Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, koja je stupila na snagu 2. aprila 2021. godine, kojom je osnovana Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, kao novi organ uprave.

Bonus video: