Zarić: Bez vode u zaleđu Novog nema života

"Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i puteva u podorjenoskom dijelu je od ogromne važnosti za razvoj turizma koji mora da se sistemski proširi i na zaleđe Novog"

2202 pregleda 72 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Jedan od najvećih problema sa kojima se susrijeću mještani zaleđa Herceg Novog su putna i vodovodna infrastruktura, što u velikoj mjeri otežava život i brži razvoj sela u tom dijelu. ocijenio je nosilac liste "Pravi Novi - Sloboda u našim rukama" Milan Zarić.

On je kazao da je fokus Prave Crne Gore i koalicije koju predstavlja oživljavanje zaleđa Herceg Novog.

"Za vjerovali ili ne je da je selektor naše vaterpolo reprezentacije iz sela u kome nema vode, u zaleđu Herceg Novog. Fokus i prioritet Prave Crne Gore i koalicije Pravi Novi jeste i biće na oživljavanju zaleđa Novog prije svega u smislu dovođenja vode i sanacije puteva. Bez toga nema kvalitetne poljoprivrede, zdrave hrane i života uopšte. Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i puteva u podorjenoskom dijelu je od ogromne važnosti za razvoj turizma koji mora da se sistemski proširi i na zaleđe Novog. Time dobijaju svi, i domaćinstva u tom području, i Opština i Crna Gora uopšte", kazao je Zarić.

Dodaje da lista "Pravi Novi - Sloboda u našim rukama" u svom programu za razvoj Herceg Novog ima detaljno razrađen plan za zaleđe Novog i rješavanje problema koje imaju mještani tog dijela opštine.

Bonus video: