Ujedinjena Crna Gora: Mladi DPS-a se bolje razumiju u nekretnine, beskamatne kredite i pljačku budžeta nego u politiku

"Mi nismo tu da im praštamo nego se nadamo da će se i tim "podmlatkom" baviti tužioci i sudije"

10482 pregleda 45 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

U intervjuu "Vijesti" Goran Danilović je demaskirao manipulacije sadašnjeg rukovodstva Demokratske partije socijalista (DPS) u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i ukazao na sve što su nezakonito radili u vezi sa sticanjem crnogorskog državljanstva od 2006. godine.

To se navodi u reagovanju Ujedinjene Crne Gore na saopštenje Savjeta mladih DPS-a.

"Organizovane kolege iz grupe Savjeta mladih DPS danas su neprimjereno, netačno i vrijedajući optužile našeg lidera Gorana Danilovića da "nema stida" jer ih je očigledno zaboljelo njegovo iznošenje istine u intervjuu za Vijesti. Ne bismo se bavili njihovim reagovanjem jer to ne zaslužuju ali smo dužni da ukažemo na jednu od prljavih laži koja je i lajt motiv cijelog saopštenja. Danilović je navodno "2016. godine, obavljajući funkciju ministra unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja, iz tog ministarstva otuđio zaštićene lične podatke građana sa fotografijama, dijeleći ih pritom i sa drugim licima". Ova rečenica iz saopštenja Savjeta mladih DPS-a je brutalna laž što je dokazano i u postupku pred Specijalnim tužiocem u kojega se savjet starih DPS-a kune", navodi se u reagovanju Ujedinjene.

U saopštenju navode da je tužba koju su 2016. nekolicina funkcionera DPS-a predale Specijalnom tužilaštvu protiv Danilovića odbačena kao neosnovana nakon par godina maltretiranja.

"Sličnu ili istovjetnu tužbu koju je predala AZLP, odnosno nekadašnji predsjednik njenog Savjeta Muhamed Đokaj, takođe je odbačena a postupak prekinut pred redovnim sudom. Mladi DPS-a se očigledno mnogo bolje razumiju u nekretnine, kvadratne metre, beskametne kredite i pljačku budžeta nego u politiku. Mi nismo tu da im praštamo nego se nadamo da će se i tim "podmlatkom" baviti tužioci i sudije. Dakle, ne možemo da praštamo ali razumijemo, jer ko krade taj i laže.

Bonus video: