Za Tužilački savjet prijavljeno 16 kandidata

Konkurs za četiri mjesta iz reda uglednih pravnika u novom Tužilačkom savjetu trajao je do 1. jula

7961 pregleda 5 komentar(a)
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Printscreen YouTube
Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Printscreen YouTube

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdio je listu prijavljenih kandidata na javni poziv za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Na konkurs za četiri mjesta iz reda uglednih pravnika u novom Tužilačkom savjetu, koji je trajao do 1. jula, kandidature je predalo 16 kandidata.

Dokumenta su dostavili Borivoje Đukanović, Nikola Medojević, Marica Babović, Danijela Bulatović, Nevenka Božović-Jovović, Miloš Vuksanović, Balša Dragović, Siniša Gazivoda, Nikola Bulatović, Elvis Duraković, Maja Zeković, Filip Jovović, Perović Zdenka, Jovan Poleksić, Savo Šofranac i Dalibor Kavarić.

Paritetna Komisija, sastavljena od po dva člana vlasti koje će činiti Branka Bošnjak i Momo Koprivica i opozicije, koju predstavljaju Miloš Nikolić i Boris Mugoša, će u međuvremenu provjeriti ispunjenost uslova prijavljenih kandidata.

Odbor je 21. juna raspisao i konkurs za popunjavanje sastava TS-a za mjesto koje treba da pripadne civilnom sektoru, ali će se predaja dokumentacije okončati tek 21. jula.

Predrag Bulatović (DF) predložio je da na narednoj sjednici odbor traži poseban izvještaj o primjeni novih zakonskih rješenja, vezano za raspisane konkurse u tužilaštvu.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica kazao je da je saglasan da se o tome raspravlja na narednoj sjednici.

Bonus video: