Abazović: Očekujemo da će kroz desetak dana doći do invazije turista iz BiH

"Turisti iz BiH su tradicionalno i više nego dobrodošli u Crnu Goru", naveo je Abazović

14418 pregleda 15 komentar(a)
Abazović i Zvizdić, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Zvizdić, Foto: Vlada Crne Gore

Očekujemo da će kroz desetak dana doći do invazije turista iz Bosne i Hercegovine (BiH) u Crnu Goru, što je za nas od velike važnosti, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa Predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Denisom Zvizdićem.

"Turisti iz BiH su tradicionalno i više nego dobrodošli u Crnu Goru", naveo je Abazović, a saopšteno je iz Vlade. Abazović je naglasio da Crna Gora želi da baštini prijateljske i dobrosusjedske odnose sa BiH.

"Crna Gora i BiH imaju veliku šansu za progres u ekonomiji, pored turizma, naročito u energetici", kazao je Abazović.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno i da je Zvizdić "poželio crnogorskoj delegaciji srdačnu dobrodošlicu u Sarajevo i naveo da su odnosi između dvije zemlje na visokoj razini".

"Crna Gora i BiH streme istom spoljnopolitičkom cilju i žele svoju zemlju vidjeti kao NATO članicu. Za BiH i region bilo je od izuzetne važnosti usvajanje Rezolucije i evropski put i demokratske vrijednosti će nadvladati sve izazove sa kojima se suočava Zapadni Balkan", kazao je Zvizdić.

Iz Vlade su kazali i da su Abazović i Zvizdić razgovarali o unapređenju bilateralne i multilaterne saradnje, različitim infrastrukturnim projektima i boljoj ekonomskoj saradnji dvije zemlje.

Bonus video: