Veljović poziva na okupljanje na Cetinju

"Kakvi danas budemo, bićemo za vjekove budućih generacija"

75183 pregleda 396 reakcija 213 komentar(a)
Veljović, Foto: Boris Pejović
Veljović, Foto: Boris Pejović

Savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu poručio je da je "dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budemo zajedno na Cetinju".

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Pravo na mirno i dostojanstveno okupljanje je Ustavom i zakonima zagarantovano. Aktuelno stanje zahtijeva širi društveni odgovor. Kakvi danas budemo, bićemo za vjekove budućih generacija. Vidimo se na Cetinju”, poručuje Veljović koji je autorski tekst potpisao kao predavač na predmetima Nacionalne i Međunarodne bezbjednosti.

Veljović ima i partijsku funkciju, skoro je postavljen za koordinatora Demokratske partije socijalista (DPS) za Gradsku opštinu Golubovce, pred lokalne izbore.

DPS je prethodno kazala da ne stoji iza najava okupljanja na Cetinju i najavila podnošenje prijava, između ostalog i protiv premijera Zdravka Krivokapića, zbog povezivanja te partije i najava okupljanja.

"Nameće se pitanje da li će trenutna vlast potegnuti aparat sile na crnogorske građane i patriote zbog prirodnog uvjerenja i prava da štite i brane vitalne interese svoje države, nacionalnog ponosa i dostojanstva. Stoga otvoreni dosije navodnog crnogorskog nacionalnog ekstremizma treba zatvoriti i opasnost tražiti na drugim adresama, ali i u vlastitim redovima inspiratora i nalogodavaca takvih štetnih operacija. Crnogorski nacionalizam nikome nije donio nesreću, zapaljena ognjišta, žrtve i ratove, krv, razaranja i druge posljedice, na žalost drugi nacionalizmi jesu to učinili mnogo puta do sada u mnogim istorijskim periodima i procesima. Sveta je dužnost i obaveza svakog pripadnika sektora bezbjednosti da štiti i čuva civilizacijske vrijednosti svoje države i da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje u funkciji interesa i ciljeva trenutnih ostrašćenih pojedinaca koji mogu zloupotrijebiti institucije i svoje pozicije, ali bi zloupotreba jednog dana značila i odgovornost za moguće posljedice", piše Veljović.

Veljović je prethodno snimljen na skupu čiji su učesnici obučeni jednoobrazno u zelene majice sa krstašem na prsima.

Veljović nije želio da komentariše gdje je bilo veselje, te u kojem svojstvu je bio na “ komitski obojenom skupu.

”Ne želim da komentarišem te gluposti”, kazao je Veljović.

Povezani članci

15. Avgust 2021.

Veljović na počasnom mjestu na skupu “komita”

Veljović je početkom aprila saslušan u Specijalnom dežavnom tužilaštvu nakon što su premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović optužili Veljovića da finansira i rukovodi Komitsko-patriotskim pokretom, koji je zvanično osnovan u jesen 2020. godine.

Ovaj pokret se eksponirao kao branitelj tekovina vlasi Demokratske partije socijalista nakon poraza na izborima lanjske godine.

Bonus video: