Demokrate Kolašin: Djeca ne smiju poslužiti kao poligon za dnevnopotličke igre i prepucavanja

"Vođeni idejom da živimo u gradu koji predstavlja prijestonicu kako zimskog tako sve više i ljetnjeg turizma smatrali smo da je gradske javne površine neophodno oplemeniti dodatnim sadržajem u vidu dječijeg igrališta za naše najmlađe sugrađane"

4877 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Demokrate Kolašin, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Kolašin, Foto: Demokratska Crna Gora

Djeca nikada ni u kojoj varijanti ne smiju poslužiti kao poligon za dnevnopotličke igre i prepucavanja, saopšteno je danas iz kolašniskog odbora Demokratske Crne Gore.

"U decembru prošle godine podnijeli smo u ime kolašinskog kluba odbornika Demokrata amandman koji je za cilj imao samo da usreći sve naše mališane. Vođeni idejom da živimo u gradu koji predstavlja prijestonicu kako zimskog tako sve više i ljetnjeg turizma smatrali smo da je gradske javne površine neophodno oplemeniti dodatnim sadržajem u vidu dječijeg igrališta za naše najmlađe sugrađane. Šokirani dešavanjima unutar vladajuće koalicije DPS-GB-SD koja se prizemnim i uvredljivim saopštenjima obračunava preko interesa najmlađih prebacujući odgovornost sa zakonodavne na izvršnu vlast, sa predsjednika na sekretare prijuđeni smo da se kao predlagači amandmana ogradimo od "'prljave" politike vladajućih struktura", ističe se u saopštenju kolašniskih Demokrata.

Oni su dodali da su "igralište za djecu uspjeli da obezbijede, a da su "lokacije ostavili onima koji su nadležni za to pitanje".

"Neki kritičari su se doduše kasno sjetili šta su glasali prije dvije godine kada su privremene lokacije u pitanju ili im je briga o sadržaju na javnim površinama tada bila "poslednja misao" jer su bili opterećeni legalizacijom sopstvenih objekata i biznis ideja zanemarajući činjenicu da je Program privremnih objekata-program razvoja i uređenja Kolašina", piše u saopštenju.

Kolašinske Demokrate su poručile da "željni pažnje i dokazivanja, pozivajući jedni druge na "skupštinska saslušanja" lideri vladajuće koalicije još jednom pokušavaju da pozivanjem na odgovornost obmanu građane, jer su upravo oni ti koji će suditi o njihovim "poltikama razvoja Kolašina"".

"U ime odborničkog kluba želimo da istaknemo da vođeni Ršumovićevim stihovima "'djeca su ukras svijeta" naša vizija je bila da djeca konačno dobiju adekvatan prostor za sebe, a ne da jedna plemenita ideja dobije obrise jeftinog političkog prepiranja zbog nesrazmjerne podjele političkog kolača unutar vladajuće većine. Na kraju želimo da poručimo da su djeca sa igrališta budućnost ovog grada te da će njihova sreća i osmijeh nadamo se uskoro nadglasati one koji su tokom izglasavanja Programa privremnih objekata glasali za "sebe, svoje parcele i žiro lisnice", ne mareći za potrebe svih nas.Sva sreća što će igranju kolašinske vlasti uskoro biti odsviran politički kraj", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: