SDP Cetinje o hapšenju Kaluđerovića: Pokušaj disciplinovanja Cetinja i Crne Gore od strane Vlade srpskog sveta

"Marionetska Vlada hapsi građane koji su mirno protestovali umjesto da na odgovoran i ozbiljan način razmotri brojne dokaze koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece"

3507 pregleda 9 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Opštinski odbor (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje saopštio je danas da je hapšenje Cetinjanina Nena Kaluđerovića "novi pokušaj disciplinovanja Cetinja, građanske i antifašističke Crne Gore od strane Vlade srpskog sveta".

Cetinjanina Nena Kaluđerovića, policija je sinoć privela na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović ga je nakon saslušanja, pustio da se brani sa slobode.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) priveli su ga dok je sjedio u jednom cetinjskom lokalu i saopštili mu da ga terete za terorizam.

"Marionetska Vlada hapsi građane koji su mirno protestovali umjesto da na odgovoran i ozbiljan način razmotri brojne dokaze koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih lica, žena i djece", ističe se u saopštenju SDP Cetinje.

Oni su dodalu da je "jedini koji je kršio zakon bio premijer Zdravko Krivokapić dajući nezakonita ovlašćenja, a za što ga je optužio njegov ministar".

"I danas, umjesto izvinjenja i stida, ostavke premijera i pada Vlade, oni nagrađuju policajce koji su "bombardovali" Cetinje i hapse naše sugrađane. Bruka za brukom od nazovi premijera i Vlade koju im ni oni kući više ne podržavaju, nego plašeći se izbora drže glavu u pijesku dok im beogradski nalogodavci ne kažu da "kupe kablove" i odu odakle su došli. I sve da nas uhapsite, Cetinje uhapsiti nećete nikad. Znamo da vas Belveder dobro boli", piše u saopštenju SDP Cetinje.

Bonus video: