Lekić: Krivokapićev susret s diplomatama akreditovanim u Srbiji bizarnost bez presedana

Sve se, kako navodi lider Demosa, može shvatiti kao potcjenjivanje, pa i vrijeđanje akreditovanih ambasadora u Crnoj Gori

11604 pregleda 18 komentar(a)
Lekić, Foto: Skupstina.me
Lekić, Foto: Skupstina.me

Susret premijera Zdravka Krivokapića, tokom posjete Beogradu, sa diplomatama koji su akreditovani u Srbiji, a čije zemlje imaju rezidentne diplomate u Crnoj Gori, slučaj je bez presedana u široj diplomatskoj praksi, kazao je predsjednik i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

Ocijenio je da je to bio "možda najbizarniji" detalj u ukupno "nepripremeljenoj posjeti, bez sadržaja, sa programskim obrtima i protokolarnim propustima, na momente i ponižavajućim momentima i prilično praznim izjavama".

"Valja sačekati objašnjenje iz crnogorske vlade o motivima za ovaj sastanak koji je očigledno inicirala crnogorska strana. Recimo, što je Krivokapić poručio vladama Francuske, Italije, Njemačke itd. preko njihovih ambasadora u Srbiji, a nije to mogao učiniti preko ambasadora istih zemalja koji su akreditovani u Crnoj Gori", naveo je Lekić na Fejsbuku.

Sve se, kako dodaje, može shvatiti i kao potcjenjivanje, pa i vrijeđanje akreditovanih ambasadora u Crnoj Gori.

"Oni to, naravno, neće javno reći, već zaključiti da su ovim potezom premijer i crnogorska diplomatska strana rekli mnogo više o sebi".

"Da li je ovo novo igranje sa državom po cijenu neozbiljnosti, sada ne samo aktera ovih nevjerovatnih improvizacija i gafova, već neozbiljnosti koja nažalost kreira i određenu sliku o zemlji", zaključio je Lekić.

Bonus video: