Pavićević uputio zvaničan predlog Koprivici da se izbor TS obavi ovog mjeseca

On u dopisu navodi da će “uskoro biti godina od uspostavljanja nove Vlade”, te da je ono što što pobuđuje pažnju u svakodnevnoj političkoj zbilji “bukvalni nedostatak pravde koja čeka svoju punu realizaciju”

6482 pregleda 6 komentar(a)
Foto: CIVIS
Foto: CIVIS

Predsjednik CIVIS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Srđan Pavićević u ime kluba “Crno na bijelo” uputio je zvaničan predlog predsjedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momu Koprivici da se izbor Tužilačkog savjeta obavi u sklopu tekuće sjednice parlamenta, odnosno u ovom mjesecu.

Pavićević u dopisu podsjeća da je lista prijavljenih kandidata iz reda uglednih pravnika utvrđena još 9. jula, te da je 27. jula dopunjena sa predstavnicima NVO sektora.

"Tokom jula smo se skoro u potpunosti usaglasili o predloženim kandidatima, pa nam to daje mogućnost da izbor članova tog važnog tijela realizujemo lako i brzo, tako što bi rješenja sa odbora mogla biti kandidovana kao definitivan akt i prijedlog koji bi se rješavao na plenumu", naveo je Pavićević.

On u dopisu navodi da će “uskoro biti godina od uspostavljanja nove Vlade”, te da je ono što što pobuđuje pažnju u svakodnevnoj političkoj zbilji “bukvalni nedostatak pravde koja čeka svoju punu realizaciju”.

"Nadam se da smo svi zajedno svjesni da bez obzira na političko-pravno-tehničko djelovanje nove vlasti, suština njenog obećanog djelovanja bi trebalo da bude pravda, koja još nije zablistala punim sjajem, a inicijitivu za njenu realizaciju na plećima nosi radno tijelo kojim Vi predsjedavate", poručio je Pavićević.

On u pismu Koprivici takođe podsjeća da je saglasno članu 69. Poslovnika, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu "obavezan da razmotri svako pitanje iz svog djelokruga, odnosno svaki prijedlog akta koji mu je dostavljen i Skupštini podnese izvještaj".

"Imajući u vidu činjenicu da smo ovoj proceduri javno “podučen” i od predsjednika Skupštine gospodina Alekse Bečića, ovim putem Vam se obraćamo s molbom za pokretanje procedura i aktivnijeg rada Odbora – naveo je Pavićević, dodajući da "pravda koja stiže suviše kasno, možda i nije Pravda"

Bonus video: