Đurašković: Radonjić potvrda kakav kadrovski profil Vlada smatra idealnim

"Boli vas Cetinje, ali boljeće vas još više jer će naša borba za građansku, sekularnu, i antifašističku Crnu Goru biti trajna i koliko sjutra će vas pomesti sa političke scene", poručio je potpredsjednik SDP-a

2864 pregleda 6 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković pozvao je premijera Zdravka Krivokapića i ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića da hitno smijene direktora Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića.

Tako bi, navodi on, "makar deklarativno" pokazali da ne dijele Radonjićeve stavove, iako će građani "odlazeću Vladu", kako je rekao, pamtiti isključivo po njemu, ministarki Vesni Bratić i "sličnima koji su 5. septembra pokazali što misle o Cetinju, Crnoj Gori i svom narodu".

"Boli vas Cetinje, ali boljeće vas još više jer će naša borba za građansku, sekularnu, i antifašističku Crnu Goru biti trajna i koliko sjutra će vas pomesti sa političke scene", saopštio je Đurašković.

Kazao je da su Radonjićevi "zastrašujući, prizemni stavovi i govor mržnje" potvrda kakav je kadrovski i personalni profil idealan za "marionetsku Vladu Crne Gore".

"Oni koji vrijeđaju žene, manjinske narode, Crnogorce i Cetinje, poželjni su kadrovi za SPC i Vladu i što su bučniji i prizemniji čeka ih značajnija funkcija. Nije čudo što Radonjić mrzi Cetinje, Crnogorce, naše komšije Albance i Bošnjake, kada su oni koji su ga postavili sa kanabea kod Krivokapića, sa osmjehom i uz piće, komandovali napadom suzavcima na građane Cetinja i Crne Gore 05. septembra", naveo je Đurašković.

Poručio je da će Cetinje i Crna Gora, kao devedesetih, ponovo poraziti "retrogradnu, velikosrpsku politiku zvaničnog Beograda i Crkve Srbije".

"Umjesto da ustane na svaki spomen Cetinja koje je vjekovima branilo obraz Crne Gore, Radonjić blati i vrijeđa pokazujući što o Cetinju misli premijer Krivokapić koji ga je i postavio. Ali kakav Radonjić, takva i marionetska, cirkus, Vlada u odlasku", saopštio je Đurašković.

Bonus video: