Služba SO Budva: DF po ko zna koji put izvrgava istinu, Radović nije kršio zakon

"Upravo su odbornici DF-a ti koji su od predsjednika SO Budva zahtijevali da prekrši propisanu skupštinsku proceduru"

9046 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Služba Skupštine opštine odbacila je navode da je šef lokalnog prlamenta Krsto Radović kršio zakonse propise i doveo do blokade parlamenta.

Oni su reagovali na stav kluba odbornika DF-a da je nalaz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija potvrdio da je Radović brutalno prekšio zakon i uveo parlament u svojevrsnu višemjesečnu blokadu.

"Reagujući na današnje saopštenje DF-a koje po ko zna koji put izvrgava istinu, Služba skupštine Opštine Budva negira tvrdnje da je postupanje predsjednika SO Budva, Krsta Radovića predstavlja kršenje zakona sa krajnjim ciljem blokade rada lokalnog parlamenta. Klub odbornika DF se oglušio o više blagovremenih upozorenja da će ostavka odbornice DF-a, a usled ustaljene prakse nedolaska članova odbora iz redova opozicije, uticati na funkcionisanje parlamenta, buduću da je odbornica bila član dva ključna odbora čiji su stavovi obavezan dio skupštinske procedure. Upravo su odbornici DF-a ti koji su od predsjednika SO Budva zahtijevali da prekrši propisanu skupštinsku proceduru. Činjenica je da, iako se klub odbornika DF-a obratio Upravnoj inspekciji ista nije donijela sud već je Direktorat za efikasnu implementaciju dobre javne uprave dostavio preporuku da, u cilju prevazilaženja problema, sazove sjednicu po hitnom postupku sa jednom tačkom dnevnog reda što je predsjednik SO Budva i učinio. Tvrdnje odbornika DF-a da predsjednik SO Budva u kontinuitetu krši zakon i procedure sa namjerom da izvrši nasilnu blokadu parlamenta su notorne neistine i isključivo stav političke grupacije koja očigledno ne poznaje propise u dovoljnoj mjeri”, navodi se u reagovanju Služve SO Budva, dostavljenom Vijestima.

Oni su dostavili inspekcijski nalaz.

SNP i Prava: Radović nije izašao van okvira zakona

Regovao je i klub odbornika Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore navodeći da dopisom i preporukama Ministarstva javne uprave konstatovano je da predsjednik SO Budva nije izašao van okvira zakona kao ni svojih nadležnosti.

"Naime, sam dopis nedvosmisleno ukazuje na propuste na koje je predsjednik SO Budva ukazao odborničkom klubu DF – a.Istim dopisom, Ministarstvo je ukazalo na način na koji se predlaže kandidat za člana odbora za izbor i imenovanje, što je shodno navedenoj preporuci i urađeno pa je predsjednik SO Budva na Kolegijumu, održanom danas zakazao sjednicu po hitnom postupku za 23.novembar sa početkom u 10 časova. Svakako trenutno nam je prioritet svečana sjednica povodom 22. novembra - Dana oslobođenja Budve, a ne maliciozna saopštenja koja nemaju veza sa istinom, tj preporukama nadležnog ministarsva.Gospodi je poznat način inicaranja skraćenja mandata i raspisivanje lokalnih izbora”, isitiče se u regovanju.

Bonus video: