Zeleni Evrope usvojili Rezoluciju o Zapadnom Balkanu

Generalni sekretar URE Mileta Radovanić rekao je "Vijestima" da se radi o jasnom pokazatelju posvećenosti evropske i zelene buducnosti Crne Gore i regiona, poručivši da je budućnost Zapadnog Balkana u EU

4114 pregleda 5 komentar(a)
Foto: European Greens
Foto: European Greens

Zeleni Evrope su na svom redovnom kongresu usvojili Rezoluciju o Zapadnom Balkanu, kao jedan od strateških dokumenata u svom narednom djelovanju.

Građanski pokret URA, kao članica Zelenih Evrope, bio je jedan od inicijatora da se pomenuta rezolucija usvoji, zajedno sa svojim partnerima, zeleno-lijevim organizacijama na Balkanu.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić rekao je "Vijestima" da se radi o jasnom pokazatelju posvećenosti evropske i zelene buducnosti Crne Gore i regiona, poručivši da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Rezolucija je, kako je pojasnio, dodatni mehanizam da se nastavi kontinuirana podrška i zagovoranja na evropskom nivou i unutar evropskih institucija, a sve sa ciljem da se ubrza proces politike proširenja prema državama Zapadnog Balkana.

"Evropski zeleni ostaju snažno posvećeni regionu i podržavaju naše napore da Crna Gora bude sljedeća članica EU", kazao je Radovanić.

Poslanik Evropskog parlamenta i kopredsjedavajći Zelenih Evrope, Tomas Vajs, kazao je da evropski Zeleni nemaju dilemu da je budućnost Zapadnog Balkana u EU.

"Nastavićemo našu aktivnu podršku i kampanju na evropskom nivou kako bismo podstakli evropske institucije da ispune svoje obaveze i da ubrzaju politiku proširenja EU na Zapadni Balkan", naveo je Vajs na Tviteru.

Bonus video: