Prava napustila sporazum u Budvi: U toku je veleizdaja izborne volje građana koju izvodi Abazović

"Prava Crna Gora – Prava Budva čvrsto stoji na stanovištu da treba odbraniti izbornu narodnu volju uz raskrinkavanje svih učesnika ovog gnusnog čina"

22732 pregleda 29 reakcija 27 komentar(a)
Franeta, Foto: Prava Budva
Franeta, Foto: Prava Budva

Prava Crna Gora napustila je sporazum o zajedničkom djelovanju koji je prije dva mjeseca u Budvi zaključila za Građanskim pokretom URA, Demokratskom Crnom Gorom i Socijalističkom narodnom partijom (SNP), jer kako su kazali ne žele da sarađuju sa partijama koje su potpisale memorandum o rušenju Vlade.

Koalicija "Crno na bijelo" čiji je URA dio podnijela je juče Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

"U toku je veleizdaja izborne volje građana koju izvodi potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zajedno sa članovima novoformirane koalicije URA, DPS sa svojim satelitima i potpisnicima Memoranduma. Prava Crna Gora – Prava Budva čvrsto stoji na stanovištu da treba odbraniti izbornu narodnu volju uz raskrinkavanje svih učesnika ovog gnusnog čina. Na djelu je praktično jedna vrsta tihog državnog udara", kazao je lider Prave Budve Aleksandar Franeta.

On je naglasio da ono što ne proističe iz izbornih rezultata i narodne volje ne može biti prirodno.

"Učesnicima ove prljave i gnusne radnje poručujemo da su sve neprirodne pojave ili neizvodljive ili su kratkog daha. I da uspiju u ovoj svojoj gnusnoj i sebičnoj namjeri to neće trajati dugo a završiće se tako što će biti bačeni na smetlište istorije kao najveći izdajnici narodne volje Crne Gore.Još jednom obavještavamo građane Budve i Crne Gore da se Prava Budva povlači iz Sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju, upravo iz razloga što su u ovom Sporazumu i pojedine partije koje su potpisnici Memoranduma i izvođenja ove tihe vrste državnog udara", zaključio je Franeta.

Lideri buduvanskih odbora Demokrata Mijomir Pejović, Građanskog pokreta URA Božena Jelušić, SNP Krsto Rađenović i Prave Crne Gore Aleksandar Franeta su 12. novembra prošle godine potpisali sporazum o zajedničkom političkom djelovanju kojim je predviđeno da njihovih deset odbornika neće učestvovati u radu parlamenta dok se dva čelna čovjeka Opštine i Skupštine opštine, Marko Carević i Krsto Radović ne povuku sa svojih funkcija i "na taj način daju doprinos spušatanju naraslih političkih tenzija i pomognu uspostavljanju odgovorne i harmonične lokanlne vlasti".

Poručili su tada da su protiv prijevremenih izbora, da ne pristaju na skraćenje mandata postojećeg saziva Skupšine opštine, te da konstituisanje lokalne vlasti mora biti uspostavljeno u cilju ispunjenja izbornih obećanja koja su predstavili građanima u toku izborne kampanje 2020.

Bonus video: