Demokrate mole da se ne protestuje ispred ambasada

"Evropska unija, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i drugi su naši najveći partneri, prijatelji i saveznici, tako jeste i tako će uvijek biti, ali država Crna Gora ima sopstvene institucije u kojima se donose odluke i rješenja od važnosti za naše društvo"

18206 pregleda 109 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora apelovala je na građane da proteste u znak nezadovoljstva protiv najave izglasavanja nepovjerenja Vladi i mogućeg formiranja manjinskog kabineta ne planiraju i organizuju ispred ambasada u Crnoj Gori.

"Za izražavanje političkog ili bilo kojeg drugog vida nezadovoljstva građanima Crne Gore nije mjesto ispred ambasada i stranih diplomatskih misija u našoj zemlji. Evropska unija, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i drugi su naši najveći partneri, prijatelji i saveznici, tako jeste i tako će uvijek biti, ali država Crna Gora ima sopstvene institucije u kojima se donose odluke i rješenja od važnosti za naše društvo", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Poručuju da svako ko ima ideju da protestuje ispred predstavništava stranih diplomatskih misija ne misli dobro Crnoj Gori "jer istovremeno vrijeđa naše prijatelje i saveznike, ali i unižava sopstvenu državu".

"Shodno navedenom, molimo svakog građanina da svoj protest izražava na mjestima gdje ne ugrožava bilo čije pravo, uz puno poštovanje zakona naše zemlje, kao i da protest izražava na miran i dostojanstven način", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: