Ulcinj: Đeka sa URA-om, Forca sama, DPS još vaga, DUA zajedno sa DSCG

U prethodnom sazivu parlamenta, DPS i Forca imali su po osam odbornika, DP sedam, DUA I SD po tri, URA dva i SDP i BS po jedan

26142 pregleda 29 reakcija 26 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Demokratska unija Albanaca (DUA) i Demokratski savez u Crnoj Gori (DSCG) nastupiće zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju zakazanim za 27.mart.

Predizbornu koaliciju zaključili su predsjednici najstarijih albanskih nacionalnih partija u Crnoj Gori, Mehmed Zenka i Saubih Mehmeti.

Oni su pozvali i druge nacionalne partije Albanaca da se pridruže sporazumu.

Sa druge strane, Demokratska partija Fatmira Đeke i Građanski pokret URA, takođe će zajedno nastupiti na izborima. Uslov za zaključivanje koalicije, bio je da DP prepusti mjesto predsjednika Opštine URA-i, što je Đeka i prihvatio imajući u vid rast rejtinga partije na čijem je čelu njegov sugrađanin Dritan Abazović na lokalnom nivou.

Na istoj listi, kako su objavili neki portali, trebalo bi da se nađu i Albanska alternativa i SDP, mada pozicija partije koju vodi Raško Konjević, prema saznanjima Vijesti, još uvijek nije definitivna.

Forca je kasno sinoć imala sjednicu GO na kojoj je odlučeno da ta partija nastupi sama ostavljajući mogućnost koalicije sa manjim albanskim nacionalnim partijama, poput Perspektive Amira Holaja, DUA…

DPS, prema saznanjima Vijesti, još čeka finalne pregovora sa SD I BS.

Rok za predaju lista ističe večeras u ponoć.

U prethodnom sazivu parlamenta, DPS i Forca imali su po osam odbornika, DP sedam, DUA I SD po tri, URA dva i SDP i BS po jedan.

Bonus video: