Đeka: Daćemo pun doprinos očuvanju i nadogradnji dobrih odnosa sa hrvatskom manjinom u Crnoj Gori

Sagovornici su ocijenili kako "Vlada Crne Gore svakim danom pokazuje jasno opredijeljenje za koncept evropske Crne Gore"

2259 pregleda 5 komentar(a)
Đeka i Grubišić, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Đeka i Grubišić, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava daće pun doprinos očuvanju i nadogradnji dobrih odnosa sa hrvatskom manjinom u Crnoj Gori, rekao je ministar ovog vladinog resora Fatmir Đeka.

On je to rekao tokom sastanka sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem, a dodao je da "postoji opravdana namjera za uspostavljanjem posebne organizacione jedinice koja bi se bavila interkulturalnošću", navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

U saopštenju se dodaje da su sagovornici ocijenili kako "Vlada Crne Gore svakim danom pokazuje jasno opredijeljenje za koncept evropske Crne Gore", a Đeka je zahvalio Grubišiću na podršci koju Hrvatska kontinuirano pruža Crnoj Gori na njenom evropskom integracionom putu, budući da je sama višegodišnja članica Unije.

"Dvije države njeguju dobre bilateralne odnose, okrenute su budućnosti i prosperitetu u zajednici zemalja Evropske unije", smatraju sagovornici i dodaju da je prioritet zadržati strateške ciljeve iz evropske agende i stremiti njihovom ispunjenju.

Grubišić je, kako kažu, podsjetio na bogatu materijalnu i nematerijalnu baštinu Hrvata u Crnoj Gori i ponovio očekivanja da mandat ove Vlade bude nastavak sve uspješnije saradnje dvije države po svim pitanjima.

Bonus video: