Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na idućem EXPO-u

Na sastanku u Vladi "pokazana spremnost da se povede razgovor" na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš

14023 pregleda 27 komentar(a)
Abazović i princ Nikola, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i princ Nikola, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović najavio je da će predložiti Vladi da princ Nikola Petrović Njegoš vodi projekat učešća Crne Gore na narednoj Svjetskoj izložbi (EXPO) 2025. godine u japanskom gradu Osaki.

Abazović je ugostio princa Nikolu Petrovića Njegoša u svom kabinetu i tom prilikom mu uputio zahvalnost, čestitajući na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi - EXPO 2020 Dubai i osvojeno treće mjesto u kategoriji "dizajn izložbe".

Predsjednik Vlade je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao aktivizam princa Nikole i njegovo zalaganje za afirmaciju ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, kazavši da je to od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž naše zemlje.

Princ Nikola i Abazović
Princ Nikola i Abazovićfoto: Vlada Crne Gore

Sagovornici su se saglasili da ostaje otvorena mogućnost za saradnju između resornih ministarstava za ekologiju, turizam i kulturu sa Fondacijom Petrović Njegoš, naročito u oblasti održivog turizma.

Princ Nikola je naglasio da je predstavljanje države na važnom globalnom događaju kao što je EXPO odlična prilika da "predstavimo potencijale Crne Gore", kao i izvandredna mogućnost da "pokažemo svijetu da Crna Gora može biti laboratorija" za ekološku tranziciju, navode iz Vlade.

Povezani članci

01. April 2022.

MER: Paviljon Crne Gore nagrađen na Expo 2020 Dubai

"Na sastanku je pokazana spremnost da se povede razgovor na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš. Predsjednik Vlade je izrazio dobru volju da pomogne sa pozicije premijera u komunikaciji sa relevantnim nadležnim državnim institucijama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: