SPP: Vojinović da ispita izbor direktora škole u Plavu

"Izbor novog direktora, a naročito nastavak malverzacija oko ponovnog imenovanja na funkciju v.d. produbilo ogorčenje javnosti i sumnju u dobronamjernost novog ministra Vojinovića koji je dolaskom na funkciju obećao da će prekinuti sa praksom bivše ministarke Bratić"

3234 pregleda 2 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) u saopštenju dostavljenom medijima pozvala je ministra prosvjete Miomira Vojinovića da ispita izbor direktora JU Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" u Plavu.

"Nakon sve brojnijih apela građana Plava i Gusinja, ali i očite sumnje u regularnost izbora za v.d. driektora Srednje mješovite škole u Plavu pozivamo ministarstvo prosvjete da u najkraćem roku ispita cijeli slučaj", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju "nezakonita smjena bivšeg direktora inspirisana isključivo nacionalizmom i vjerskom netrpeljivosti bivše ministarke Vesne Bratić pokrenula je nezadovoljstvo profesora i zaposlenih u toj JU".

"Da bi izbor novog direktora, a naročito nastavak malverzacija oko ponovnog imenovanja na funkciju v.d. produbilo ogorčenje javnosti i sumnju u dobronamjernost novog ministra Vojinovića koji je dolaskom na funkciju obećao da će prekinuti sa praksom bivše ministarke Bratić", kažu iz SPP.

Zaključuju da "nažalost, problem niti se riješava niti Ministratsvo prosvjete pokazuje namjeru da ga riješi uprkos brojnim osudama javnosti".

Bonus video: