Milatović: Vlast u Podgorici i ostalim gradovima gdje su izbori odloženi je neustavna

On je na Tviteru napisao da član 66 Zakona o Ustavnom sudu kaže da "Izvršenje akata donijetih na osnovu zakona, odnosno pojedinih njihovih odredaba, za koje je odlukom Ustavnog suda utvrđeno da nijesu u saglasnosti sa Ustavom, ne može se dozvoliti ni sprovesti, a ako je izvršenje započeto, obustaviće se"

5134 pregleda 18 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Trenutna vlast u Podgorici, i ostalim gradovima, gdje su izbori odloženi je neustavna, saopštio je Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja.

On je na Tviteru napisao da član 66 Zakona o Ustavnom sudu kaže da "Izvršenje akata donijetih na osnovu zakona, odnosno pojedinih njihovih odredaba, za koje je odlukom Ustavnog suda utvrđeno da nijesu u saglasnosti sa Ustavom, ne može se dozvoliti ni sprovesti, a ako je izvršenje započeto, obustaviće se".

"Ovo podrazumijeva da je trenutna vlast u Podgorici, i ostalim gradovima, gdje su izbori odloženi - neustavna. Postavlja se dakle pitanje da li ovo takođe navodi na zaključak da su sve odluke koje takve vlasti donesu neustavne, tj. pravno ništavne?", poručio je Milatović.

Bonus video: