Bošković: Iniciraćemo izgradnju nove školske zgrade u Kanjama

"Kada se prilazi školskoj zgradi dočeka vas slika oronule stare zgrade, sa iskopanim i potamnjenim zidovima. Prozori i vrata odaju sliku oronulosti. Krov zgrade prokišnjava, pa su kante česti gosti u učionicama", navela je kandidatkinja za odbornicu

1991 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bošković, Foto: URA
Tanja Bošković, Foto: URA

"U tekućoj školskoj godini u Osnovnu školu "Mladost" Kanje upisano je 86 učenika, računajući i tri područne ustanove" saopštila je kandidatkinja za odbornicu sa liste može Bijelo Polje - može URA, Tanja Bošković.

U saopštenju se navodi da je "u prethodnom periodu izgrađena nova školska zgrada u Dobrakovu, dok je u PU Dobrinje izvršeno renoviranje dvije učionice uz pomoć građana i donatora. U PU Mioče renovirana je i prilagođena nastavi jedna učionica."

Bošković ističe da je što se tiče matične škole u Kanjama, situacija znatno lošija. "U prethodnom periodu malo je ulagano na poboljšanju uslova za rad”, kazala je ona.

Naglašava da školska zgrada koja je stara oko sto godina, nije odoljela zubu vremena.

Osnovna škola 'Mladost'
Osnovna škola "Mladost"foto: URA

"Na svakom se koraku mogu viđeti slike koje ne priliče vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Kada se prilazi školskoj zgradi dočeka vas slika oronule stare zgrade, sa iskopanim i potamnjenim zidovima. Prozori i vrata odaju sliku oronulosti. Krov zgrade prokišnjava, pa su kante česti gosti u učionicama" dodaje ona.

Ističe da se "često dešava da tokom grejnog perioda peći, u kojima se koristi ugalj za loženje, zapuše - tako da je otežano održavanje redovne nastave. Sve ovo govori u prilog činjenici o dotrajalosti školske zgrade i da je u narednom periodu potrebno učiniti napore da se izgradi nova školska zgrada".

"Iniciraćemo izgradnju nove školske zgrade”, naglašava Bošković.

"Nastavu u školi izvodi 22 nastavnika uz izuzetne napore, postižući zavidne rezultate u vaspitno-obrazovnom procesu, kao i na raznim vidovima takmičenja, kako na opštinskom tako i na državnim takmičenjima. O tome svjedoče mnogobrojne diplome u holu naše škole", zaključila je Bošković.

Bonus video: