Abazović: Za stabilnost ZB, pogotovo u okolnostima ruske agresije, ključno je veće prisustvo EU i zapadnih saveznika

"Crna Gora je posvećena članica NATO, koja zajedno sa ostalim saveznicima, doprinosi stabilnosti i očuvanju evropske i evroatlantske bezbjednosti"

7120 pregleda 5 komentar(a)
Pič i Abazović, Foto: Gov.me
Pič i Abazović, Foto: Gov.me

Za dugoročnu stabilnost Zapadnog Balkana, pogotovo u okolnostima ruske agresije na Ukrajinu, ključno je veće prisustvo Evropske unije (EU) i zapadnih saveznika, uključujući Veliku Britaniju, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade on je to rekao tokom sastanka sa Stjuartom Pičom, specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan na marginama Samita lidera zemalja Berlinskog procesa.

"S tim u vezi, Crna Gora je posvećena članica NATO, koja zajedno sa ostalim saveznicima, doprinosi stabilnosti i očuvanju evropske i evroatlantske bezbjednosti", dodoa je Abazović.

Navode da se zahvalio na podršci Velike Britanije u otklanjanju štetnih posljedica nedavnog sajber napada.

"Razgovarajući o današnjem Samitu, Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja tri sporazuma i naveo da je značajan doprinos u približavanju država Zapadnog Balkana od samog početka imala i Velika Britanija", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: