Nišić: Krajnje je vrijeme da svako kome je stalo do Crne Gore ustane i izađe na ulicu

"Ovo je pitanje u kakvoj Crnoj Gori želimo da živimo i da li ćemo dozvoliti anarhiju i gaženje svega do čega nam je stalo. Prethodni skup je pokazao da nećemo, a današnji će potvrditi da nas ima da dignemo glas protiv daljeg posrtanja Crne Gore"

4745 pregleda 27 komentar(a)
Nišić, Foto: SD
Nišić, Foto: SD

Prethodni protest Pokreta "Ima nas" pokazao je snagu građanske, evropske Crne Gore, a današnji i svaki sljedeći pokazaće riješenost da istrajemo u odbrani naše države i njenih institucija, poručila je Irma Nišić, direktorica Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Kako se navodi u saopštenju SD Nišić je dodala da je krajnje vrijeme da svako kome je stalo do Crne Gore ustane i izađe na ulicu.

"Ovo nije pitanje nijedne partije, ovo nije pitanje nijednog pojedinca, ovo je pitanje prava, pravde i države. Ovo je pitanje u kakvoj Crnoj Gori želimo da živimo i da li ćemo dozvoliti anarhiju i gaženje svega do čega nam je stalo. Prethodni skup je pokazao da nećemo, a današnji će potvrditi da nas ima da dignemo glas protiv daljeg posrtanja Crne Gore", zaključila je Nišić.

Organizacioni odbor Pokreta "Ima nas" saopštio je da će se protest održati u danas sa početkom u 20 časova ispred platoa Skupštine Crne Gore.

Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, održan je 8. novembra na platou ispred Skupštine Crne Gore. Protest je formalno organizovao Forum slobodnih građana Luča, a podržali su ga Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP).

Taj protest je održan pod sloganom "Ima nas" a zahtjevi organizatora i okupljenih bili su: Povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Bonus video: