Mašković: Dešavanja u Šavniku najbolji odraz stanja u crnogorskim institucijama

"Ni osmu sedmicu zaredom nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora na preostala dva izborna mjesta u toj opštini"

3482 pregleda 4 komentar(a)
Mašković, Foto: Socijaldemokrate
Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Člana Izvršnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore, Miloš Mašković, poručio je da su dešavanja u Šavniku možda najbolji odraz stanja u kojem se crnogorske institucije danas nalaze.

"Ni osmu sedmicu zaredom nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora na preostala dva izborna mjesta u toj opštini", naveo je Mašković na Tviteru.

Nekoliko građana je, kako navodi, čak i kreiranjem određenog sadržaja za društvene mreže najavilo da će i danas onemogućiti glasanje, odnosno da će se upustiti u kršenje zakona i da će uzorpirati izborna prava jednog dijela građana Šavnika, na šta su MUP i tužilaštvo ostali nijemi.

"Na kraju ću podsjetiti na to da su, od tri koalicije koje učestvuju na izborima, nosioci dvije koalicione liste (liste DF, SNP i Demokrate ES) u ovoj godini promijenili prebivalište kako bi glasali u ŠN, dok je jedino nosilac koalicione liste DPS-SD stvarno stanovnik Šavnika", zaključio je Mašković.

Bonus video: