Đeljošaj: Kandidat za US da bude Albanac, za nas proces predsjedničkih izbora nije toliko bitan

"Mislim da je izlaz iz krize kroz vanredne parlamentarne izbore, na kojima će biti razjašnjeno sve što građani misle o tome šta se dešavalo ovih godina

16823 pregleda 44 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Vanredni parlamentarni izbori su izlaz iz aktuelne krize u Crnoj Gori, dok bi o četvrtom kandidatu za sudiju Ustavnog suda trebalo da se dogovore manjinske partije, a to bi trebalo da bude Albanac koga bi imenovale albanske stranke, a ne drugi politički subjekti, poručio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi i Albanske alternative.

"Mislim da je izlaz iz krize kroz vanredne parlamentarne izbore, na kojima će biti razjašnjeno sve što građani misle o tome šta se dešavalo ovih godina. Dakle, naša očekivanja su da će tehnička vlada trajati još nekoliko mjeseci, dok se na parlamentarnim izborima ne razjasni situacija u Crnoj Gori", rekao je Đeljošaj za Glas Amerike.

Istakao je da će do kraja raditi na pronalaženju modela, kompromisa da četvrti sudija Ustavnog suda bude Albanac.

"Mislim da u sudstvu, tužilaštvu, u cijelom sistemu, nemamo nijednog Albanca", istakao je Đeljošaj, koji se ovih dana nalazi u Vašingtonu.

O predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori (19. mart) kaže...

"Iskreno, mi i ja kao lider stranke, pažnju smo usmjerili na lokalne izbore u Tuzima. Za nas, proces predsjedničkih izbora nije toliko bitan. Mislim da ne postoji mogućnost da se Albanci kandiduju sa svojim albanskim predstavnicima i to nam automatski nije u vrhu prioriteta. Mi treba da vidimo da li će biti drugog kruga glasanja, pa onda da se uključimo. Do tada smatram da su Albancima primarniji, a i za nas je opština Tuzi važnija", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: