Pućurica: Dvije i po godine od političkog osvježenja, građani osvježili sjećanja na nemile scene devedesetih

Potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a kaže da je crnogorska dijaspora simbol crnogorskog rodoljublja i najveći neprijatelj retrogradnim i nečasnim idejama

3224 pregleda 21 komentar(a)
Pućurica, Foto: DPS
Pućurica, Foto: DPS

Dvije i po godine od političkog osvježenja crnogorski građani osvježili su sjećanja na nemile scene devedesetih. Sjećanja sežu u vremena kada su nas sa istih adresa svojim porukama, u osvježivačkom maniru, tjerali u građanski rat", poručio je Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) i odbornik u Skupštini opštine Bijelo Polje.

Kako je naveo u saopštenju DPS-a, oni su svoje namjere prema ideji građanske Crne Gore ogolili namjerom da crnogorskim iseljenicima u inostranstvu treba preispitati državljanstvo.

"A, zatim su političkim porukama uputili na jedno - crnogorska dijaspora, simbol crnogorskog rodoljublja, najveći je neprijatelj njihovim retrogradnim i nečasnim idejama. Iako su se trudili da nam objasne da smo godinama unazad živjeli u zabludi da smo isto, da smo jedno, te da je ta 'nova Crna Gora na koju se moramo navići' naša svijetla budućnost, sami su se potrudili da sebe opovrgnu", kaže on.

Dodaje da ni danas, kada se bira put, oni se ne libe da crnogorsku dijasporu obeshrabre da odluči o sudbini, kako je naveo, svoje matice.

"Zaboravili su, sva je prilika, da se iskreni patriotizam ne mjeri količinom podaništva prema svojim mentorima iz stranih centara moći, niti je ljubav prema domovini cijena koju mogu platiti prljavim parama dobijenim 'pljevaljskim stazama'. Na njihovu žalost, crnogorski građani se vraćaju svojoj kući. Ne zbog ovih ili onih, jer se tako nikada nijesmo mjerili", navodi Pućurica.

Dodaje da će dijaspora doći...

"Jer im domovina nije ni 'ova', ni 'ona'. Reći ćemo im, još jednom: domovina je matica, domovina je naša jedina kuća. Drugu ne kupujemo, svoju jedinu ne izdajemo i ne poklanjamo. Reći će naši narodi ponovno, prkosno i ponosno da, svojoj domovini Crnoj Gori. Dragi prijatelji, dobro došli svojoj kući", zaključio je Pućurica.

Bonus video: