Pavićević: Adžić unižava roditelje koji sa nespokojem prate slučajeve vršnjačkog nasilja, nebriga o djeci je neoprostiva

"U danima kada svjedočimo sve drastičnijim slučajevima vršnjačkog nasilja - i fizičkog i psihičkog - i kada događaji iz obrazovnih institucija pune stupce crne hronike, ministar unutrašnjih poslova smatra kako je ta tema pretjerano eksponirana zbog medija", kazala je Pavićević

7074 pregleda 13 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Poslanica Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Vesna Pavićević je kazala da ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić živjeći u svom svijetu, u kojem prema njegovim riječima "nema kriminalnih obračuna", unižava i sve roditelje u Crnoj Gori, koji sa nespokojem prate brojne slučajeve vršnjačkog nasilja.

"U danima kada svjedočimo sve drastičnijim slučajevima vršnjačkog nasilja - i fizičkog i psihičkog - i kada događaji iz obrazovnih institucija pune stupce crne hronike, ministar unutrašnjih poslova smatra kako je ta tema pretjerano eksponirana zbog medija", kazala je Pavićević, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Pavićević navodi da sve ukazuje da Adžić "ne osjeća nikakvu odgovornost povodom svakodnevnog vršnjačkog nasilja, iako sam i lično, kao poslanica, više puta na sjednicama Odbora ukazivala na pokretanje projekta "Policajac u zajednici - sa posebnom linijom rada - Suzbijanje vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije".

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je ranije kazao da problem vršnjačkog nasilja datira mnogo prije nego što su pojedini i rođeni, te da pamti i da su poslije škole imali zakazane tuče.

On je naglasio da je to je bila ustaljena praksa i da je bilo i incidenata gdje su i roditelji učestvovali, te da je sada svaki incident na naslovnoj strani.

Kako kaže, ignorantski odnos prema problemu društva, relativizacija i iznošenje neistina je jedino što nekompetentni kadar promoviše.

Dodaje da briga o djeci nije samo problem porodice ili škole, već je problem kompletnog društva, gdje policija kao nosilac preventivnih aktivnosti kroz značajne projektne aktivnosti, međusektorskom saradnjom i multidisciplinarnim pristupom prevenira vršnjačko nasilje i suzbija maloljetničku delinkvenciju.

"Stoga je potrebno da Adžić što prije bude svjestan funkcije ministra i odgovornosti koju ta funkcija nosi", kazala je Pavićević.

"Nebriga o djeci je neoprostiva, pa nam tako preostaje da vjerujemo da Crna Gora neće još dugo trpjeti nezapamćeni diletantizam kakav se demonstrira, jer je svaki novi dan uzurpacije funkcija, zapravo nesaglediva šteta po čitavo društvo", kazala je Pavićević.

Bonus video: