Vukšić: Samo ujedinjeni možemo doći do pune slobode i principa koji su proistekli iz veličanstvenih litija

"Na ovaj načim želim i zvanično da potvrdim da je formirana "Narodna koalicija" koja objedinjuje više konstituenata, među kojima su Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka, Pokret za Pljevlja", rekao je nosilac liste Dejan Vukšić

7362 pregleda 215 reakcija 20 komentar(a)
Sa predaje liste, Foto: Narodna koalicija
Sa predaje liste, Foto: Narodna koalicija

Narodna koalicija koju čine Demohrišćanski pokret (DHP), Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka (DSS) i Pokret za Pljevlja predala je sinoć Državnoj izbornoj komisiji (DIK) izbornu listu za vanredne parlamentarne izbore 11. juna.

Nosilac liste je advokat Dejan Vukšić (DHP).

"Na ovaj način želim i zvanično da potvrdim da je formirana "Narodna koalicija" koja objedinjuje više konstituenata, među kojima su Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka, Pokret za Pljevlja. Razlog zbog kojeg smo ovako kasno predali listu jeste to što smo imali kontakte sa nekoliko lokalnih lista i udruženja koji će podržati i koji su u međuvremenu podržali našu listu", istakao je Vukšić, navodi se u saopštenju Narodne koalicije.

On je dodao da će za nekoliko dana na pres konferenciji predstaviti program, puni vizuelni identitet i objaviti više detalja oko ostalih subjekata koji će podržati tu listu.

"Mi kao Narodna koalicija oslonićemo se na one principe koje smo primnjenjivali složno, kao ljudi koji su učestvovali u veličinstvenim litijama, zbog toga smo i odabrali slogan "Složno i tačka". Taj slogan upravo opredjeljuje i opredjeljivaće naše djelovanje. Samo ujedinjeni možemo doći do pune slobode i principa koji su proistekli iz veličanstvenih litija", kazao je Vukšić.

Vukšić je za vrijeme Vlade na čijem je čelu Zdravko Krivokapić bio direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Bonus video: