Božović: Cilj koalicije "Za budućnost Crne Gore" je da svakoga zaposli, tek onda se plate povećavaju

"Vlade kao što je bila Dritanova i Zdravka Krivokapića više nikada ne smiju da se ponove. Da se nijesu uhapsili oni koje je trebalo odavno uhapsiti: Katnić, ekipa oko Veljovića, šverceri cigara i ostali", kazala je Božović

3736 pregleda 8 komentar(a)
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" na predizbornom skupu u Andrijevici, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" na predizbornom skupu u Andrijevici, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Poslanica u Skupštini Crne Gore i kandidatkinja sa liste "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Jelena Božović je, na predizbornom skupu u Andrijevici, kazala je cilj njihove koalicije da svakoga zaposle, tek onda se plate povećavaju.

To je saopšteno iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"Vlade kao što je bila Dritanova i Zdravka Krivokapića više nikada ne smiju da se ponove. Da se nijesu uhapsili oni koje je trebalo odavno uhapsiti: Katnić, ekipa oko Veljovića, šverceri cigara i ostali", kazala je Božović, navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da je cilj njihove koalicije da svakoga zaposli, pa tek onda se plate povećavaju.

"A sada, ove najave da se povećavaju plate u kontinuitetu onima koji su zaposleni, a ne nude se nikakve mogućnosti za ljude koji još nijesu našli zaposlenje je populistička mjera koju Crnu Goru može odvesti u ozbiljan finansijski problem", rekla je Božović.

Koalicija 'Za budućnost Crne Gore' na predizbornom skupu u Andrijevici
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" na predizbornom skupu u Andrijevicifoto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Pokazali smo da imamo najbolje kadrove sa vizijom kako Crna Gora i može da izgleda, dodala je ona, kako u energetici, tako u Rudniku uglja, Željezare u Nikšiću, uvođenje reda u svakom preduzeću i to su početni koraci ali veliki koraci koji su učinjeni za manje od dvije i po godine.

"Poslaničkim amandamanima DF-a opredijeljeno je 1.700.000 eura, a za 2023. godinu je opredijeljeno 1.700.000 eura za Andrijevicu. Sredstva koja nijesu realizovana za 2022. godinu, treba pitati Zdravka Krivokapića i Milojka Spajića", kazala je Božović, dodaje se u saopštenju.

Milun Zogović je, prema njihovim riječima, kazao da je zahvaljujući inicijativi koalicije "Za budućnost Crne Gore" izmijenjen Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kao i da su izglasali set zakona kojim su oslobodili crnogorsko tužilaštvo.

"Zogović je istakao da ako koalicija ZBCG uđe u Vladu, povući će priznanje Kosova kao nezavisne države dok je Dritanova Vlada podržala prijem lažne države Kosovo u Savjet Evrope, a za Milojka i Jakova je Kosovo završena stvar", navodi se u saopštenju.

Dejan Đurović je, kako se navodi, kazao da Vlade kao što su bile Abazovićeva i Zdravka Krivokapića više nikada ne smiju da se ponove.

"Da se nijesu uhapsili oni koje je trebalo odavno uhapsiti: Katnić, ekipa oko Veljovića, šverceri cigara i ostali", kazao je on, navodi se u saopštenju.

Đurović je, prema njihovim riječima, istakao plan ZBCG o povećanju penzija kroz ulaganja PIO fonda i da penzioneri sami sebe isplaćuju kroz energetski sistem Crne Gore.

"Besplatno školovanje je dug prema našim građanima i jednaka šansa za sve. Kao i da se koalicija ZBCG snažno zalaže za projekat Open Balkan", dodao je on.

Koalicija 'Za budućnost Crne Gore' na predizbornom skupu u Andrijevici
Koalicija "Za budućnost Crne Gore" na predizbornom skupu u Andrijevicifoto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je, kako se navodi, kazao da je jedino koalicija ZBCG ostala ista kakva je bila 30. avgusta, koja se bori za iste vrijednosti kao i da je zahvaljujući amandanima poslanika kluba DF-a mnogo učinjeno za sjever Crne Gore ali i da će biti mnogo više, od onog momenta kada koalicija ZBCG bude u Vladi.

"Kandidat za poslanika Andrija Babović je istakao da su pojedinci punili svoje džepove od koncesija kojim su opustošili šume i pravili hidrocentrale, ali te hidrocentrale će se vratiti državi odnosno opštine Andrijevica od kojih će Andrijevica stvoriti nova radna mjesta kao i nove investicije", dodaje se u saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Bonus video: