Zirojević: Zbog odnosa Kovačevića prema državnim simbolima nećemo prisustvovati sjednici povodom Dana Opštine Nikšić

"Od odnosa prvog čovjeka Nikšića prema državnim simbolima gora je konstantna i nedvosmislena podrška koju za takvo ponašanje dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu", naveo je šef kluba odbornika Socijaldemokrata u Nikšiću

3827 pregleda 15 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Šef kluba odbornika Socijaldemokrata (SD) Nikšić i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Zirojević kazao je da odbornici te partije neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić.

"Odbornici SD neće prisustvovati zbog sramnog odnosa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnim simbolima, a koji je posljednji put demonstriran upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni", rekao je Zirojević.

Dodao je da je od takvog odnosa prvog čovjeka Nikšića gora "konstantna i nedvosmislena podrška za takvo ponašanje" koju, prema njegovim riječima, dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu, među kojima su i predstavnici Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Građanskog pokreta URA.

"Takvim ponašanjem jasno su nam stavili do znanja da Kovačevićevo djelovanje i gestikulacija nije samo njegov lični stav, već stav kompletne lokalne vlasti i odborničke većine u Nikšiću. Smatrajući da je apsurdno da osoba Kovačevićevog ideološkog opredjeljenja u Nikšiću dočekuje zvanice, baš 18. septembra kada su iz našeg grada protjerani fašistički okupatori, a istovremeno ne želeći da dajemo legitimitet događaju koji će, vrlo je vjerovatno, slučajni predsjednik Opštine iskoristiti da ponovo vrijeđa državne simbole i nacionalna osjećanja Crnogorki i Crnogoraca, odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Opštine", objašnjava Zirojević.

On je svim sugrađankama i sugrađanima unaprijed čestitao Dan Opštine, uz želje da, "baš kao što to i simbolizuje 18. septembar, fašizam u Nikšiću opet poklekne pod daleko superiornijom antifašističkom idejom za koju su naši preci davali živote".

Bonus video: