Čurović: Lekić je izigran i doveden do ovoga protiv čega se sada bori

"Sa Goranom Danilovićem ima samo šansu da par interesdžija oko njega uhljebi svoj netalenat u nekakvu oblapornu masu ničega", navodi Čurović
252 pregleda 96 komentar(a)
Slaviša Čurović (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Slaviša Čurović (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.08.2017. 15:12h

Odbornik Demosa u Skupštini opštine Podgorica i glumac Slaviša Čurović saopštio je da se neće baviti politikom poslije juna 2018. godne, kada mu ističe mandat.

Do tada, kako je napisao na svom Facebook profilu, "nema namjeru da se više bori sa vjetrenjačama koje su svuda razapete po Crnoj Gori".

"Ovu hajdučiju u DEMOS-u, koji sam osnivao, ne da ne mogu da gledam, već je se i stidim. Javno sam istupio protiv Miodraga Lekića prošle godine na GO i stojim iza toga što sam tada rekao. Uvijek sam štitio istinu i tako će biti i sada. Lekić je napravio niz grešaka i nikada lično nisam tražio ništa za sebe od te stranke, već sam pokušao da pomažem i ukažem na pogrešne izbore, načine i tako dalje, što je Miodragu Lekiću odlično poznato. Ali isto tako, Miodrag Lekić je jedini, pravi, izabrani predsjednik i osnivač DEMOS-a, te pored toga što ne komuniciramo,ima moju punu podršku. I ljudsku i političku. Uvijek na strani istine, moram biti na njegovoj strani", napisao je Čurović.

On je dodao da "ko hoće njega da ruši,želi da sruši DEMOS".

"Kakva je to petparačka igranka koja se odigrava oko njegove tobožnje smjene kojom rukovodi Goran Danilović? Zašto je sada našao da ruši Lekića, u osvit novih izbora i nove prekompozicije političke scene u CG? Kakav je to puč protiv čovjeka koji mu je omogućio sve što je tražio i sve što je mislio da ni neće biti. Pa sada Brutovski zabija nož u leđa jednoj figuri koju će istorija Crne Gore zapamtiti kao pravednog i čestitog borca za pobjedu opozicije, a na kraju,za pobjedu političke kulture", piše Čurović.

Odbornik navodi i da svaki pravi osnivač DEMOS-a mora da zna da je Lekić "naivno i van poznavanja crnogorske političke scene, izigran i doveden do ovoga protiv čega se sada bori".

"Ne poznaje mentalitet ljudi koji se smiju zarad lične koristi. Zato mu treba dati podršku i zaštiti ga od ove provincijalne skaske čiji pisci su do juče bili njegove pogrešno izabrane desne ruke. DEMOS možda nema budućnosti nakon ovih potresa, ali sa Lekićem ima šansu da opstane i preživi. Kako - tako. Sa Goranom Danilovićem ima samo šansu da par interesdžija oko njega uhljebi svoj netalenat u nekakvu oblapornu masu ničega. S toga,uz Miodraga Lekića mora biti svaki častan član DEMOSA,pa i oni koje Danilović svojim mantrama vuče na dno sa sobom,moraju nakon što to uvide da se vrate u svoj DEMOS... Ne Lekićev,već DEMOS pod rukovodstvom Miodraga Lekića."

Čurović je zaključio da "samo istina nema cijenu i ona se mora reći,sve drugo kako mora i kako hoće."

Bonus video: