DPS saopštio da kreće u kampanju bojkota popisa

Oni tvrde da popis ima za cilj prevaru građana Crne Gore uz unaprijed pripremljene rezultate

11734 pregleda 108 reakcija 99 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da od danas kreće u zvaničnu kampanju bojkota predstojećeg popisa.

Oni tvrde da popis ima za cilj prevaru građana Crne Gore uz unaprijed pripremljene rezultate.

"Zbog toga - bojkotuj prevaru, spriječi krađu", poručili su iz DPS-a.

Nikola Rakočevića, člana Predsjedništva DPS-a i poslanik te stranke, kazao je da Monstat i tehnička Vlada nisu ispunili zakonske uslove za održavanje popisa.

"Nijesu dopustili ni političkim partijama i NVO sektoru objektivni monitoring procesa, kao što je bio slučaj prilikom posljednjeg popisa 2011. godine. Zbog očigledne prevare koja je pripremljena - BOJKOT", napisao je Rakočević na mreži Iks.

Oglasio se i član Predsjedništva DPS-a Predrag Bošković. "Ni manje ni više nego oni uslovi koje su oni imali kad smo mi vršili vlast. Do tada BOJKOT", napisao je on.

Andrija Nikolić, poslanik i član Predsjedništva DPS-a rekao je da je stvar građanske odgovornosti ne učestvovati u "montiranom i nekontrolisanom popisu". "Nećemo im dopustiti da zloupotrijebe naš patriotski osjećaj", napisao je on.

Poslanik DPS-a Nikola Milović rekao je da će ta stranka spriječiti "unaprijed pripremljenu prevaru".

"Zbog političke nestabilnosti, netransparentnosti, negativne kampanje, odsustva adekvatne kontrole, kao i nepoštovanja preporuka najvažnijih partnerskih institucija, posebno Evropskog parlamenta. Spriječićemo unaprijed pripremljenu prevaru građana Crne Gore. BOJKOT", napisao je on.

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović kazao je da je ignorisan zahtjev građanske opozicije za odlaganjem popisa i da su ignorisani stavovi akademske zajednice i preporuke Evropskog parlamenta kao i poruke građana.

"Prijetnje, manipulacije i neistinite informacije - na taj način pokušavaju na silu da sprovedu popis", naveo je on na društvenoj mreži X i pozvao na bojkot.

Bonus video: